U trendu

Protiv Makedonije na sve ili ništa

Golman rukometne reprezentacije Srbije Darko Stanić izjavio je danas da očekuje neizvesnu utakmicu protiv Makedonije i da će igra u odbrani odlučiti pobednika, koji će se plasirati u drugu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

„Biće to pravi duel, derbi dve ekipe koje imaju podjednaki kvalitet. Očekujem tešku i neizvesnu utakmicu do samog kraja, mislim da se pobednik neće znati do poslednje sekunde. Svakako će biti zanimljiv duel“, rekao je Stanić, saopštio je Rukometni savez Srbije.

Stanić, koji je svojevremeno branio za makedonski Metalurg, ocenio je da će odbrana odlučiti pobednika.

„Koliko je meni lako ili teško, tako je i na drugoj strani, videćemo ko će koga da nadmudri. Odbrana će odlučiti, ona donosi pobedu. Ko je bude bolje ‘skockao’ i ko bude imao raspoloženijeg golmana, taj će se na kraju radovati. Čini mi se da su ranije odbrane na prvenstvima bile daleko bolje i jače, a sad kao da se više pažnje poklanja napadu. Karakteristika Makedonije je dobra odbrana i sigurno će tome posvetiti najveću pažnju“, rekao je Stanić.

Srpski golman je dodao da njegovoj ekipi opasnost preti sa svih strana, ali da bi trebalo sprečiti kontranapade makedonskog tima.

Reprezentativac Srbije Žarko Šešum naveo je da će se ekipa oporaviti od sinoćnjeg poraza od Francuske (26:36) i da će protiv Makedonije igrati „na sve ili ništa“.

„Znali smo da meč sa Makedoncima odlučuje o sudbini na ovom prvenstvu. Oporavićemo se i bićemo spremni da igramo na sve ili ništa. Tu nema štednje, ni pardona. Odbrana će presuditi. Moramo je poboljšati, jer je bilo problema sa Francuzima“, rekao je Šešum.

„Biće potrebna i hladna glava protiv Makedonaca. Biće to ‘vruća’ utakmica dva slična mentaliteta. Oni su uigrana ekipa, imaju sistem, uvek su nezgodni. Prednost im je iskustvo jer su mnogo turnira zajedno odigrali“, dodao je Šešum.

Rukometaši Srbije sutra od 18.15 u Krakovu igraju protiv Makedonije utakmicu poslednjeg, trećeg kola Grupe A na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Obe ekipe su pretrpele po dva poraza, pa im samo pobeda obezbedjuje plasman u drugu fazu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.