U trendu

Prvak Evrope izgubio, Francuskoj samo bod proriv Belorusije

Fudbaleri Švajcarske pobedili su večeras u Bazelu selekciju Portugala sa 2:0 u prvom kolu Grupe B kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

Šampion Evrope, koji je u Bazelu igrao bez svog najboljeg igrača Kristijana Ronalda, loše je počeo kvalifikacije za Mundijal u Rusiji, dok je Švajcarska odigrala dobar meč i iskoristila šanse.

Golove za Švajcarsku postigli su Bril Embolo u 24. i Admir Mehmedi šest minuta kasnije.

Portugal je u finišu utakmice bio bolji rival na terenu i mogao je da unese neizvesnost u meč. Najbliži golu bio je Nani, ali je u 82. minutu pogodio stativu.

U preostala dva meča Grupe B, Letonija je s minimalnih 1:0 pobedila Andoru u gostima, dok su Farska Ostrva i Madjarska odigrali bez golova.

Fudbaleri Švedske i Holandije odigrali su nerešeno 1:1 u prvom kolu Grupe A.

Markus Berg je pogodio u 43. minutu za prednost Švedske, a izjednačenje i bod Holandiji doneo je  Vesli Snajder u 67. minutu.

U veoma uzbudljivoj utakmici u Sofiji, Bugarska je slavila protiv Luksemburga sa 4:3.

Pobedu Bugarskoj doneo je Aleksandar Tonev u 92. minutu, samo minut pošto je Florijan Bonhert doneo izjednačenje Luksembrugu.

Preostale golove za Bugarsku postigli su Dimitar Rangelov, Marselinjo i Ivelin Popov i Aleksandar Tonev, dok je strelac dva gola za Luksemburg bio Orelijan Žoahim.

Veliko iznenadjenje u Grupi A priredila je Belorusija koja je na svom terenu odigrala bez golova sa vicešampionom Evrope, reprezentacijom Francuske.

Francuska je bila dominantna, stvarala je šanse, uputila dosta udaraca ka golu protivnika, ali je Belorusija na kraju uspela da se odbrani i osvoji prvi bod u kvalifikacijama.

Najubedljiviju pobedu u večerašnjim utakmicama upisala je selekcija Bosne i Hercegovine, koja je sa 5:0 pobedila Estoniju. Dva gola postigao je Emir Spahić, a po jedan Edin Džeko, Haris Medunjanin i Vedad Ibišević.

Grčka je na gostovanju bila ubedljiva protiv Gibraltara sa 4:1, dok je Belgija, takodje u gostima, sa 3:0 slavila protiv Kipra.

Romel Lukaku je dva puta bio stralac za Belgiju, a u strelce se upisao i Janik Karasko.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar