U trendu

Prvi posle pola veka sa sva četiri grend slema istovremeno

Svetske agencije javile su da je Novak Đoković osvojio svoju prvu titulu na Rolan Garosu ističući da je on ovim postao treći i teniser u istoriji i prvi posle gotovo pola veka koji ima sva četiri Gren slem trofeja istovremeno.

Pošto je godinama bio „zamalo pobednik“ Novak Đoković je juče konačno osvojio Rolan Garos i dobio trofej koji je želeo kao nijedan drugi, uzdignuvši se u „hram teniskih veličina“ javio je Rojters.

To je trofej koj mu je izmakao u 11 prethodnih posta Parizu, a posle jučerašnje „emotivne pobede“ svetski teniser broj jedan se zahvalio fanovima koji su mu izvikivali „No-le, No-le, No-le“ iscrtavši reketom džinovsko srce na crvenoj šljaci a la Gustavo Kuerten 2001. godine, navodi britanska agencija.

Rojters navodi da je Đoković posle Roda Lejvera 1969. godine prvi teniser koji je uspeo da osvoji sva četri glavna turnira u cugu – Vimbldon, Otvoreno prvenstvo SAD, Otvoreno prvenstvo Australije i Rolan Garos i da je Noletov protivnik Endi Marej požurio da aplaudira srpskom igraču na „monumentalnom postignuću“.

Novak je ovim  dokazao da je najveći „sportski ratnik“, ocenila je agencija AFP.

Francuska agencija navodi da je Đoković nosilac 65 titula, kao i da je ove godine u 47 mečeva doživeo samo tri poraza.

Đoković je počeo da igra tenis sa četiri godine, a sa 12, kada je počelo NATO bombardovanje, otišao je u Nemačku, navodi AFP, ocenjujući da sposobnost ovog Srbina da napreduje među velikanima nikada nije bila pod znakom pitanja.

Đoković je prvi teniser, posle Roda Lejvera (1969), koji ima sva četiri Gren slema odjednom, javio je BBC.

I AP ističe da je Đoković konačno pobednik Rolan garosa i prvi teniser za gotovo pola veka koji je u jednoj godini osvojio sva četiri najveća šampionata.

Kada je konačno dobio Pehar musketara „jedini trofej za kojim je istinski žudeo,“ i koju mu je bio podreban da kompletira Gren slem, Đoković ga je držao iznad glave, poljubio a zatim se široko nasmejao,“ izvestila je američka agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar