najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Prvi utisci posle katastrofe u Lubinu

Trener fudbalera Parizana Ivan Tomić rekao je da je njegova ekipa dvomeč sa Zaglebjem u kvalifikacijama za Ligu Evropa izgubila još u Beogradu i dodao da svu odgovornost za eliminaciju preuzima na sebe, navode sportski mediji.

„Bila je ovo jako teška i jako zahtevna utakmica, dosta drugačija od one u Beogradu. Očekivali smo da će Zaglebje, koje ima kvalitet, igrati drugačije. Igrali su dugim loptama i pravili nam dosta problema. Dosta dobro su odigrali prvih 20 minita, ali je nakon toga utakmica bila ravnopravna“, rekao je Tomić u Lubinu.

Posle dve utakmice i produžetaka nije bilo golova, a Zaglebje je na penale pobedilo sa 4:3.

„Ovo je jako težak trenutak za mene, jako težak trenutak za ekipu, nakon fantastistične utakmice u Beogradu koja je završena tako kako je završeno. Na kraju su odlučili penali. Koliko je to pravedno, o tome neću da pričam… Moglo je Zaglebje da da gol, mogli smo i mi. Na kraju su odlučili penali, a koliko je to pravedno, o tome neću da pričam, ali jednostavno, Zaglebje ide dalje, a nama ostaje žal za šansama koje nismo iskoristili u Beogradu“, rekao je Tomić.
On je istakao da su njegovi igrači dali sve od sebe.

„Utakmica je najpre bila sa puno kontakta, fizička, sa mnogo startova, sa mnogo stvari koje nama nisu išli u prilog. Posle 20-ak minuta smo se prilagodili. Momci su dali sve od sebe. Svu odgovornost što se tiče eliminacije prihvatam na sebe, igrači su učinili sve što su mogli, jednostavno… prečke i šanse koje nisu iskorišćene, jednostavno su imale cenu“, naveo je Tomić.

Mladi Nemanja Mihajlović bio je jedan od tragičara, jer uz Darka Brašanca nije uspeo da zatrese mrežu protivnika sa bele tačke.

„Boli jako, mislim da smo iz ova dva duela pokazali više, ali to nekad nije dovoljno. Mnogo boli. Znamo da imamo kvalitet, ali nismo imali realizaciju“, preneo je „Informer“ Mihajlovićeve reči.

„Penali su lutrija, kad sam saznao da ću šutirati odredio sam gde ću i šanse su pola pola. Možda sam ja kriv, imao sam dve tri situacije koje obično rešavam. Preuzimam svu krivicu na sebe“.

I Darko Branašac nije bio precizan „sa kreča“.

„Bio sam siguran da će ući u gol“, sa tugom je pričao Brašanac posle poraza.

„Nismo ovo očekivali. Dali smo maksimum da prođemo, nedostajala nam je sreća. Lakše bi nam bilo da igramo da smo pobedili u Beogradu. Bili smo spremni na žestoku igru, ali su penali odlučili“, rekao je Brašanac i dodao da se Partizan sada okreće takmičenju u Superligi.

Ni golman Bojan Šaranov nije bio mnogo pričljiv.

„Kako bih mogao da se osećam posle svega… Teško je, znali smo da će biti teško, oni su bolje ušli od nas u meč. Meč nije bio lep za oko, ali penali su rulet i oni su pobedili. Kad sam odbranio verovao sam u prolaz, ali…“

1 komentar
  1. Miki

    Posle raspada Yugoslavije, fudbal u Srbiji je konstantno propadao tako da je na nivou treće lige Evrope, poluprofesionalaca i rekreativaca. Partizan je to u dva meča i dokazao pri čemu i dalje pojedinci, kao npr. Mihajllović ne shvataju svoju vrednost i mogućnosti. Dugo će vremena proći dok ne shvatimo gde smo a samo izlazak iz okvira Srbije daje šansu za napredak (pogledajmo košarkaše). Regionalna liga za fudbal bi bila jako dobra i put ka ozdravljenju, premda će pojedincima smetati.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike