U trendu

Putin: Izgradnja stadiona za SP ide po planu

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da izgradnja stadiona za Svetsko fudbalsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji ide po planu, uprkos nedavnim izveštajima o kašnjenju i uvećanju troškova.

Od 12 stadiona na kojima će se igrati utakmice na Mundijalu 2018. godine, na devet je preostalo da se obave značajni gradjevinski radovi.

„Pripreme za Svetsko prvenstvo su u punom jeku. Sve što su obećali izvodjači, a u šta su uvereni, je da će u skladu sa obavezama na vreme završiti objekte“, rekao je Putin.

Gradske vlasti Sankt Peterburga su ranije danas uvećali budžet za Svetsko prvenstvo za 12 odsto, na 4,3 milijarde rubalja (64 miliona dolara).

Stadion je trebalo da bude otvoren 2008. godine, ali je u više navrata to odlagano zbog promene dizajna i uvećanja troškova.

Predsednik Organizacionog komiteta Svetskog prvenstva 2018. godine Aleksej Sorokin nije želeo da komentariše navode o odlaganju.

„Za Medjunarodnu fudbalsku federaciju (Fifa) je najvažnije da stadion bude spreman. Biće spreman do kraja godine“, rekao je Sorokin.

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko rekao je prošlog meseca da su zaustavljeni radovi na stadionu u Samari zbog sukoba sa gradjevinskom firmom. Regionalni mnistar sporta Samare je to negirao prošle nedelje.

Predsednik Fife Djani Infantino rekao je danas da je Rusija na dobrom putu, uprkos finansijskim teškoćama.

„Dobili smo garancije da će radovi biti obavljeni kako je ranije obećano“, rekao je Infantino i dodao da će Svetsko prvenstvo ojačati ekonomiju.

Putin i Infantino su održali govore u Moskvi, gde je danas počeo odabir 15.000 volontera za Svetsko prvenstvo 2018. godine i 5.000 za Kup konfederacija koji će se održati sledeće godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar