U trendu

Putin se sastaje sa Blaterom tokom žreba za SP

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastaće se sa prvim čovekom Međunarodne fudbalske federacje (FIFA) Sepom Blaterom tokom žreba za kvalifikacije prvenstvo sveta 2018, saopšteno je iz Kremlja.

„Očekuje se sastanak sa Blaterom i on je planiran“, rekao je Rojtersu portparol Kremlja Dmitroj Peskov.

Preliminarni žreb biće održan u Sankt Petersburgu u subotu uveče i na njemu će biti određene klvalifikacione grupe za Mundijal u Rusiji 2018.

Očekuje se da na žrebu budu prisutni predstavnici 140 fudbalskih asocijacija, kao i sadašnji i bivši fudbalski asovi, među kojima i najbolji mladi golman sveta Predrag Rajković.

Rusija je domaćin Mundijala 2018, ali je proces dobijanja organizacije ovog takmičenja, kao i domaćinstvo Katara za SP 2022. dovedeno pod znak pitanja, pošto su američki i švajcarski pravosudni organi započeli istragu korupcije u vrhu FIFA, u okviru koje je krajem maja u Cirihu uhapšeno sedam visokih zvanicnika te organizacije.

Moskva je američku istragu okarakterisala kao orkestrirani pokušaj Zapada da oduzme organizaciju Miundijala Rusiji, naveo je Rojters.

Blater, koga je na konferenciji za novinare u ponedeljak britanski komičar Li Nelson gađao dolarima – sa jasnom aluzijom na korupciju,  rekao je prošlog meseca da će podneti ostavku na to mesto, samo nekoliko dana pošto je ponovo, po peti put izabran na tu funkciju .

FIFA će 26. februara odlučiti o tome ko će zameniti Blatera, koji je najavio da se neće ponovo kandidovati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar