U trendu

Putin zvao Đokovića da bude njegov počasni gost, ali je Novak morao da odbije

U jednom nedavnom intervjuu, Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, otkrio je da predsednik Rusije Vladimir Putin pre četiri godine pozvao Noleta da bude njegov počasni gost na meču hokeja na ledu između Rusije i Amerike, odigranom na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju.

Međutim, osvajač 15 Grend slem titula nije mogao da prihvati taj poziv.

– Novak je igrao na turniru u Dubaiju i nije mogao da ide u Rusiju. Bio je previše fokusiran na svoju misiju da postane najbolji teniser svih vremena – izjavio je Đoković stariji, a prenosi tennisworldusa.org.

Srđan je otkrio da je samo jednom bio u Rusiji, za vreme mečeva Dejvis kupa u Moskvi, ali da želi da ode u Sankt Peterburg, da poseti prijatelja, kome duguje život.

– Bio sam samo jednom u Rusiji, kada je Dejvis kup održan u Moskvi. I želim da odem tamo ponovo, da posetim Sankt Peterburg. Tamo imam prijatelja, Genadija Timčenka, počasnog konzula Srbije u Sankt Peterburgu.

– Spasio mi je život pre šest i po godina. Imao sam sepsu i nije bilo uslova da se brinem o svom zdravlju. Onda me Timčenko poslao privatnim avionom na kliniku u Monaku. Da smo čekali još nekoliko dana, umro bih. Zato svoj život dugujem Genadiju Timčenku. On je veliki čovek i jako voli Srbiju i Srbe – otkrio je Srđan Đoković.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar