U trendu

Rad slavio posle preokreta, OFK siguran, Jagodini prvi bod

Fudbaleri Rada pobedili su danas na svom terenu posle preokreta Mladost iz Lučana sa 4:2, u petom kolu Super lige Srbije.

Beogradski tim gubio je sa 2:0 na poluvremenu, ali je za nepunih 10 minuta početkom drugog poluvremena napravio preokret, a posle i ubedljiv trijumf.

Pobedu je u popodnevnom meču zabeležio i OFK Beograd, koji je kod kuće pobedio Radnik iz Surdulice sa 3:0.

Spartak i Jagodina odigrali su 0:0 u Subotici, čime su gosti osvojili prvi bod u sezoni.

Mladost je danas odlično počela meč u Beogradu, pošto je iskoristila greške odbrane Rada i povela sa 2:0 golovima Nebojše Gavrića u šestom i Saše Jovanovića u 18. minutu.

Domaća ekipa ne samo da je pravila greške, već je delovala usporeno u prvom poluvremenu, ali se to promenilo već u drugih 45 minuta.
Prvo je Ivan Pešić u šesnaestercu Mladosti faulirao Milorada Dabića, tako da je sudija Milan Ilić dosudio penal, a Nemanja Mihajlović je bio siguran izvođač.

Samo tri minuta kasnije, Miloš Obradović je sa leve strane ubacio loptu, a Nemanja Arsenijević je glavom iz blizine smestio u mrežu za izjednačenje.

„Građevinari“ su se tada potpuno oslobodili i počeli da napadaju, da bi u 58. minutu poveli kada je Arsenijević uklizao na ubačenu loptu, a Aleksandar Živanović je loše intervenisao i smestio loptu u svoj gol, za 3:2.

Pitanje pobednika konačno je rešeno u 80. minutu, kada je Nemanja Mihajlović sa ivice šesnaesterca šutirao i savladao svog imenjaka Krznarića na golu Mladosti za 4:2.

Rad sada ima dve pobede, nerešeno i dva poraza, dok je Mlaodst ostala na jednom trijumfu, uz remi i tri poraza.

OFK Beograd je bio siguran protiv novajlije u ligi. Ivica Jovanović doveo je „romantičare“ u vođstvo već u osmom minutu. Radnik je nakon toga imao nekoliko prilika, ali nije uspeo da ih iskoristi. Domaćin je u drugom poluvremenu zaigrao bolje i golovima Zlatka Liščevića u 52. i Branimira Subašića u 74. stavio tačku na meč.

OFK-i je ovo bila druga pobeda uz tri poraza, dok Radnik ima učinak od jednog trijumfa, dva poraza i dve nerešene utakmice.

Spartak nije uspeo da savlada „fenjeraša“ na svom terenu i ostao je na jednoj pobedi, uz dve izgubljene i dve nerešene utakmice.

Jagodini je ovo bio prvi bod u sezoni, posle četiri uzastopna poraza.

Kasnije danas igraju se utakmice: Crvena zvezda-Čukarički, Borac-Javor, Novi Pazar-Metalac i Radnički-Voždovac.

Partizan i Vojvodina igraju sutra.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.