Radikalne promene u ženskom tenisu – bez trećeg seta?

Godinama vlada mišljenje da su mečevi u ženskoj konkurenciji predugi, nekada i neinteresantni, zbog čega čelnici WTA razmišljaju o radikalnoj promeni, prenose sportski mediji.

Stiv Sajmon želi da uvede promene u teniske mečeve, te da se uveliko radi na strategiji kojom bi ovaj sport postao dinamičniji i zanimljivi za gledaoce. Ideja je da mečevi traju između 60 i 90 minuta, a potencijalno rešenje je ukidanje trećeg, odlučujućeg seta, odnosno da se umesto njega ubaci super taj brejk.

“To će nam mnogo pomoći prilikom prenosa, zadržaće navijače u sedištima. Veća je verovatnoća da ćete sedeti i gledati čitav onaj meč koji obiluje akcijom. Sredinom setova ne postoji rezultatska drama i mislim da moramo da pogledamo mnoge stvari kako bismo zadržali interesovanje ljudi”, rekao je Sajmon.

On je dodao da će uskoro otpočeti pravljenje plana za novi format takmičenja.

“Moraćemo da održimo razgovore i siguran sam da će u početku biti nesuglasica. Ali ako počnemo to da primenjujemo, na primer u nižim takmičarskim rangovima, pa onda da tu praksu prenosimo sa generacije na generaciju, možda i uspemo da ostvarimo plan i dođemo u bolju poziciju nego što smo sada”.

Svetski mediji preneli su da implementacija novih pravila neće početi pre 2019. ili 2020. godine.

“Pažnja publike u današnje vreme se smanjuje. Svi žele sadržaj u manjim pakovanjima, pa postaje sve teže da neko sedi tri-tri i po sata i gleda tenis”.

Kalendar će takođe pretrpeti neke izmene, po predlogu kalendara biće prepisano nešto iz muške konkurencije.

“Želim da to ‘pospremimo’ i kreiramo bolju definiciju onoga što turnir predstavlja. Mislim da postojim velika doza konfuzije u odnosu na to koji turnir gledate. Teško je prepoznati kojeg je nivoa turnir i koliko vredi na turu. Sigurno možemo to bolje da definišemo. Želim da napravimo više događaja na kojima ćemo pružiti ono što ja volim da kažem da predstavlja naš najbolji proizvod. Trenutno toga nemamo dovoljno”, zaključio je Sajmon.

Ostavite komentar