U trendu

Rađa oduševljen: Prišli mi Srbi i rekli da navijaju za nas

BEOGRAD – Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa oduševljen je što su srpski kadeti navijali za vršnjake iz Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu i poručio da bi ljudi iz svih struktura morali da slede taj primer.

„Došli su mi nakon utakmice trojica momaka u majicama Srbije. Deo su njihovog tima. Hoće da se slikaju i dok se slikamo rekoše uglas „Navijali smo za vas i nadamo se polufinalu s vama“. Eto kako normalan svet razmišlja, a ne 45′ i 91′“, napisao je Rađa na svom Fejsbuk profilu.

Rađa boravi u Srbiji sa kadetskom reprezentacijom Hrvatske, gde su stigli do polufinala šampionata u Novom Sadu, a bio je i u Beogradu na košarkaškom kampu „Košarka bez granica Evropa 2018“, zajedno sa asovima poput čuvenog NBA trenera Grega Popoviča, Žarka Paspalja, Predraga Stojanovića, Vladimira Radmanovića, Nikole Jokića, Nikole Vučevića…

Bivši jugoslovenski reprezentativac dva puta je bio prvak Evrope sa splitskom Jugoplastikom, a tokom trofejne karijere igrao je za Mesađero, NBA ligaša Boston, Panatinaikos, Olimpijakos, Zadar i Cibonu.

Sa Jugoslavijom ima olimpijsko srebro, svetsko zlato, uz dva evropska zlata i bronzu, a sa Hrvatskom srebro sa OI, kao i ukupno tri bronze sa EP i SP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar