U trendu

Radonjić: Da budemo konkurentni u Strazburu

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas pred odlazak na meč sa Strazburom u gostima da se situacija mnogo promenila od prvog susreta ove dve ekipe, i naglasio je da je cilj njegovih košarkaša da budu „konkurentni“ u ovom duelu.

„Pre početka takmičenja u Evroligi, Strazbur je analiziran kao neko ko u ovoj grupi treba da bude ‘samo’ učesnik. Mi smo prvi meč odigrali dobro, čak i odlično, nadigrali smo ih u potpunosti. Ali, nakon tog meča Strazbur je pokazao da se radi o ozbiljnom timu koji ima ozbiljan kvalitet, i koji može da savlada svakog protivnika, pa i Real i Fenerbahče, i to poprilično ubedljivo i lako“, rekao je Radonjić za klupski sajt pre polaska u Francusku.

Zvezda je danas otišla na duel šestog kola Grupe A Evrolige.

Borba za Top 16 u toj grupi potpuno je otvorena: Fenerbahče ima četiri pobede, Himki tri, a Bajern, Real, Strazbur i Zvezda imaju po dve pobede i po tri poraza.

„Ozbiljni su kandidati za TOP 16: u dobrom su trenutku, i u boljoj poziciji od nas, u smislu da nisu igrali prvenstvenu utakmicu tokom vikenda, i da potpuno spremni i odmorni dočekuju ovaj duel, što kod nas nije slučaj. Želimo da odigramo dobru utakmicu, da budemo konkurentni, i na prvom mestu kompletniji, ali u ovom trenutku ne mogu sa sigurnošću da kažem u kolikoj meri ćemo moći da računamo na kapitena Branka Lazića“, rekao je Radonjić.

Zvezda je u prvom duelu u Beogradu bila ubedljiva i pobedila je 81:59, ali je Maik Cirbes rekao da niko u timu ne razmišlja o tom meču.

„Očekuje nas jako teška utakica sa timom koji je dobar na svom terenu. Pobedili su Real prošle nedelje, i Fernerbahče na premijeri. Prva utakmica nije merilo za ovo što nas očekuje u Franucuskoj. Jesmo pobedili ubedljivo, ali sada igramo tamo, i to je najveća razlika. Svaki tim je bolji na svom parketu, posebno kada imate takvu atmosferu i navijače koji vam daju dodatnu energiju“, rekao je Cirbes.

Kapiten Branko Lazić ima problema sa povredom zbog čega je propustio meč sa Igokeom u nedelju, ali je od utorka u trenažnom procesu.

„Mnogo toga se promenilo i dešavalo od naše prve utakmice u Beogradu. I tada i sada očekuje nas meč sa njima pole poraza u ABA ligi. Pokazali su se kao jaka ekipa na svom terenu, pobedili su i Fenerbahče i Real. Sigurno je da nas tamo očekuje težak meč, ali pokušaćemo da pobedimo u Fracuskoj i napravimo krupan korak ka TOP 16 fazi. Počeo sam da treniram sa ekipom, nadam se da ću moći da pomognem ekipi u punoj meri“, rekao je Lazić.

Ekipa će imati dva treninga u Strazburu. Meč je zakazan za četvrtak od 20.45. Zvezda se u petak ujutru vraća u Beograd.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar