U trendu

Radonjić: Da igramo sa više koncentracije i sportski osvojimo titulu

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa mora da odigra sutra protiv Partizana sa više koncentracije nego u prethodnom duelu, i ocenio je da će košarkaši rivala učiniti sve ne samo da produže seriju, već i da odbrane titulu.

„Uspeli smo u onome što smo želeli, iskoristili smo prednost domaćeg terena, napravili ‘brejk“ i sada imamo tri utakmice da zabeležimo pobedu i postanemo prvaci. Partizan će sigurno dati sve od sebe, kvalitetom i karakterom, ne samo da proba da vrati brejk, već i da odbrani titulu“, rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.

Zvezda vodi sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa Super lige, a eventualnom pobedom sutra bi postala šampion Srbije i tako prekinula seriju Partizana od 13 uzastopnih titula.

„Moramo da igramo sa više koncentracije nego u prethodnom duelu, da smanjimo njihov kvalitet, da igramo svih 40 minuta. Treba da iscrpemo sve svoje resurse, bez obzira na možda teške uslove za igru, i budemo bolji od Prtizana, koji je jedini prvak i koji će dati sve od sebe ne samo da produži seriju. Mi se tako spremamo“, rekao je Radonjić.

Na prošloj utakmici je stolicom u glavu pogođen Stefan Jović, a u oba duela su viđene čarke na terenu, ali ni približno kao onima kakve su bile prethodnih godina. Novinare je zanimalo da li trener očekuje incidente.

„Mnogo se priča o tome, kao da se traži da se to desi. Verovatno su to interesantne stvari, ali mislim da treba da bude interesantno kako se igra. Momci treba da igraju dobro, da rivalitet bude sportski. Neka bude čvrst duel, ali u granicama onog što je očekivano. I u jednom sportskom ambijentu i sutra i posle toga ako bude bilo, da ekipa koja bude bila bolja primi čestitke od protivnika. I navijanje sa naše strane da bude fer i korektno, da se ne ode u nešto što nije ono što većina želi, a to je da se završi na kvalitetan način“, rekao je Radonjić.

Trener Zvezde je kazao da je situacija sa povređeniim igračima ista kao i ranije.
„Bobi (Marjanović) će igrati pod opterećenjem. Ako situacija sa (Stefanom) Jovićem bude ista kao danas, neće igrati, što nema veze sa onim udarcem, to je prevaziđeno“, rekao je Radonjić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.