U trendu

Radonjić: Ispunio sam obećanje iz novembra

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je vrlo zadovoljan posle odbrane trofeja prvaka Srbije, a novinarima je u dužem razgovoru rekao da je bio u pravu kada je prevdidjao tešku seriju finala plej-ofa.

„Sad treba sigurno malo duže da se priča, ali da krenemo od večerašnje utakmice, a kad bismo krenuli od početka, ne znam da li bih stigao na slavlje. Rekao sam da će serija biti teško, tako je bilo. Bilo je bitno da budemo koncentrisani od početka i izdržimo sve što Partizan dobro radi, i to pred svojim navijačima. Odigrali smo takmičarski odličan meč, sa sjajnom odbranom“, rekao je Radonjić novinarima.

Zvezda je večeras pobedila sa 70:65 i tako slavila sa 3:1 u finalnoj seriji plej-ofa Super lige. Radonjić je najavljivao teške mečeve i zanimljiv plej-of.

„Svako ima svoje mišljenje, ja imam svoje. Pokazalo se još jednom da sam bio u pravu. Polufinale je bilo odlično. U finalu smo videli četiri lepe košarkaške predstave. Uspeli smo na kraju da budemo bolji od Partizana i odbranimo trofej i na taj način završimo trofejom fantastičnu sezonu. Ova je bolja od prošle, za koju se smatralao da će biti jako teškto dostići je“, rekao je Radonjić.

Trene Zvezde istakao je da je sezona bila jako teška i dugačka i podsetio je da je njegova ekipa još u decembru igrala utakmice koje su bile „mečevi sezone“, posle čega je usledilo i četvrtfinale i plej-of Jadranske lige.

Radonjić je prokomentarisao i navode da je Zvezda uspešna zbog velikog budžeta.

„Ja moram da zaštitim sebe i sve nas koji radimo u Zvezdi da kažem da smo velikim radom uspeli da dodjemo do rezultata. To nije napravljeno neverovatnim budžetom i nekakvim čudima. Jer ako smo uspeli da do svega dodjemo sa nešto preko dva miliona (evra), što nije nešto što bi samo po sebi dalo rezultate, a posebno ne ovakve“, rekao je Radonjić.

„Iskreno da kažem, smeta mi stalno potenciranje nekih stvari, koje su nekima bitne. Kad igramo protiv Reala onda pare ne igraju, onda kad igramo protiv nekog drugog…Nisam nikada želeo time da se bavim. Mislim da to nije donelo ovakav rezultat. Bilo mi je zadovoljstvo da radimo sa jednom sjajnom grupom momaka. Bilo nam je teško, bilo je mnogo toga…A sad Kalemegdan. Najavio sam ovo 3. novembra, posle poraza od 40 razlike od Himkija. Održao sam i to obećanje. Hvala“, rekao je Radonjić.

Crnogorski trener je večeras ostvario 172. pobedu u Crvenoj zvezdi i tako postao trener sa najviše pobeda u istoriji kluba.

„Jako velika čast za mene da budem u grupi najboljih trenera Crvene zvezde, Ranka Žeravice, Nebojše Popovića, Bate Djordjevića, Laleta Lučića…Počastvovan sam i ponosan. Kada sam dolazio nisam pomislio da ću dolaziti do ove pozicije. Srećan sam zbog toga i zadovoljan. Ja jako volim košarku i jako sam posvećen. Nikada ne fali motiva za rad. Možda malo atipično za Crnogorca, ali eto“, rekao je Radonjić.

Na pitanje da li će ostati u Zvezdi i sledeće sezone, Radonjić se samo nasmejao.

Trener Zvezde je na konferenciju za novinare došao u trenerci. On se zbog toga izvinio, rekavši da su ga igrači ispolivali šampanjcem uz šaljivi komentar: „Sad su postali hrabri“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.