U trendu

Radonjić: Ključna stvar titula, nije bitno kad

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić istakao je da je ekipa odigrala na visokom nivou u drugoj pobedi nad Cedevitom (84:73) u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige.

„Dobro smo otvorili meč, u oba pravca igrali kvalitetno. Gradili smo rezultat, napravili razliku i imali potpunu kontrolu tokom utakmice. Putujemo u Zagreb sa 2:0 i da pobedimo i tamo, uvek to želimo. Kljucna stvar je da dođemo do titule, nije bitno kad i gde“, rekao je Radonjić posle meča za Arenu sport.

On je poručio da Cedevita ima kvalitet i da će na svom terenu pokušati da unese neizvesnost u seriji.

„Biće spremni da nas savladaju, ali u glavi nam je samo jedna stvar – titula. Nemamo puno vremena da se odmorimo“, rekao je crnogorski trener.

Košarkaš Branko lazić bio je veoma zadovoljan zbog dva trijumfa u Beogradu.

„Poveli smo 2:0 i iskoristili prednost domaćeg terena, što je bio cilj. Nadam se da ćemo već u prvom meču u Zagrebu završiti posao kako bismo dobili više slobodnih dana da se odmorimo“, poručio je Lazić.

Pomoćni trener Cedevite Đanmarko Poceko priznao je da je Crvena zvezda zasluženo došla do nove pobede nad njegovim timom.

„Zvezda je igrala odlično, kao i juče. Voleo bih da smo čitav meč odigrali kao drugo poluvremene, da smo vršili pritisak u odbrani. Igrači su igrali do kraja, želeli su da ne budu posramljeni, iako se brzo igra treći meč“, rekao je Poceko, dodavši da je Cedevita u ozbiljnim problemima zbog povreda dvojice plejmejkera Rajana Boutrajta i Tonija Katića.

Treći duel između Crvene zvezde i Cedevite igra se u četvrtak od 19 sati u Zagrebu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.