U trendu

Radonjić: Moj najteži zadatak otkako sam u Zvezdi

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da je presrećan zbog plasmana u Top16 fazu Evrolige i da mu je to bio najteži trenerski zadatak od kada je u beogradskom klubu.

„Čestitke igračima i publici koja je stvarno napravila ovo, o ovome će da se priča. Uspeli smo da zaokružimo sve pobede protiv Bajerna. I eto jedan podvig, neko će reći nešto drugo. Ja bih ovo malo drugačije analizirao. U klubu znaju kroz šta smo prošli od početka. Ove sezone sam imao najteži zadatak od kada sam došao. Bilo je želja i za titulom i ovoga i onoga i razne stvari koje su bile pre toga, ali sa trenerskog aspekta ovo je bio najteži zadatak, trebalo je raditi sa igračima a igrati i EL u ubedljvo najjačoj grupi. Izgledalo je u jednom trenutku da je sve izgubljeno, a večeras slavimo Top16“, rekao je Radonjić posle utakmice.

Košarkaši Zvezde su se večeras plasirali u Top 16 fazu Evrolige pošto su u Beogradu pobedili direktnog konkurenta, Bajern iz Minhena, sa 85:76.

„Napravio se ambijent pre meča da je otišlo na našu stranu. Igračima sam objašnjavao da se to dešava, da je to bilo i prošle i pretprošle godine. Ušli smo dobro u utakmicu. Trebalo je da imamo veču razliku, imali smo kvalitetan napad. U poslednjoj četvrtini fantatična odbrana je donela napad i samopouzdanje i opet je naša završnica bila dobra“, rekao je trener Zvezde.

On je naveo da je ponosan što se ekipa drugi put uzastopno plasirala u Top16 fazu.

„Jako sam ponosan, jako sam srećan. Vidi se da je napravljen dobar ambijent. Sad je već treća godina, može da se priča o sistemu, jer igrači koji dolaze vrlo brzo se prilagodjavaju. Kvinsi (Miler) je mnogo brzo pokazao da imamo korist od njega. Treća sezona u Evropi sa mnom na klupi, sve tri godine ostvareni su fantastični rezultati“, rekao je Radonjić.

Trener crveno-belih naveo je da ekipi mnogo znači što je igrala 2014. godine u polufinalu ULEB kupa, ali da je sada ostvarila veći uspeh, ali da ekpa treba da se okrene takmičenju u Jadranskoj ligi i borbu za vrh kako bi stekla prednost domaćeg terena.

„Posle evroligaških mečeva, postoji razlika u igri u ABA. Čeka nas još 14 mečeva, borba za vrh. Ako budemo igrai polufinale ABA, a medju mečevima utakmica Evrolige… Sve je to lepo, ali znamo od čega živmo. Jeste ovaj rezultat jako bitan za nas, lepo je to, Zvezda je pokazala da je u gornjoj polovini evropskih klubova. Ali sad treba da razmišljamo da igramo i sledeće godine, to nam donosi i finansijski benefit, što je jako bitno, od toga se živi“, rekao je Radonjić.

On je dodao da će njegova ekipa pokušati da ostvari dobre rezultate u drugoj fazi, gde će igrati sa Fenerbahčeom, Lokomotivom, Panatinaikosom, Darušafakom, Cedevitom i još dve ekipe.

„Pa dobro sad, 16 najboljih, sedam divnih večeri u Beogradu, veliki su to timovi, veliki su to rivali. Trudićemo se da budemo dobri. Nadam se da ste me razumeli, sad neku konkretnu priču oko grupe ne bih. Sad treba da se spremamo za Podgoricu. Čeka nas Budućnost, koja je prva na tabeli. Igra odlično, ima prepoznatljiv teren. Ja sam radio tamo i svi znamo šta znači i koliko nam je bilo teško da prošle sezone prvi put dobijemo Budućnost“, rekao je Radonjić.

Upitan da li ga brinu „prazni minuti“ njegove ekipe, Radonjić je rekao: „Pa posle Top 16, sigurno da me brine“.

Košarkaš Zvezde Marko Gudurić rekao je da je ekipa ostvarila veliku pobedu za klub i da je ponosan na saigrače i stručni štab.

„Uradili smo veliku stvar. Pokazali smo karakter u najbitnijoj utakmici sezone. Vratili smo se posle minus 11 i posle velikih problema na početku sezone, uspeli smo da napravimo veliki uspeh. Sada treba da se okrenemo veoma bitnoj utakmici protiv Budućnosti, u borbi za vrh“, rekao je Gudurić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.