U trendu

Radonjić: Moramo da budemo na nivou i pobedimo Metalac

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da želi da njegovi košarkaši ne dozvole Metalcu da iskoristi umor posle evroligaškog meča i istakao je da će biti zadovoljan samo ako tim osim pobede pokaže i napredak u igri.

„Metalac je pokazao da je u poslednje vreme u dobroj formi. Dolaze u Pionir, kao i mnoge ekipe ranije, sa ambicijom da nas iznenade u trenutku kada je iza nas velika potrošnja protiv Panatinaikosa. Zato želimo da naša reakcija bude adekvatna važnosti meča, da nam se ne bi ponovile neke stvari. Moramo da imamo dobar pristup i dobar odnos i da osvojimo nove bodove“, rekao je Radonjić novinarima u Pioniru.

Zvezda trenutno ima 14 pobeda u Jadranskoj ligi, a sutra u 20. kolu dočekuje Metalac koji ima osam. Crveno-beli su u četvrtak u gostima pobedili Panatinaikos u Top 16 fazi Evrolige.

„Moje zadovoljstvo će biti potpuno samo ako se osim trijumfa budu videle neke stvari u našoj igri koje će se tumačiti kao napredak tima. To je ono što nam je potrebno, da pokazujemo konstantno kako smo gradili tim i došli do ostvarenja želja koje nisu male“, rekao je Radonjić.

„Veoma brzo nas očekuju i borbe za prve trofeje i moramo konstantno da rastemo“, dodao je on.

U timu Zvezde nema novih povreda i svi su spremni za meč. Radonjić je rekao da se kapiten Luka Mitrović 22. januara vraća iz Istanbula i da će tada imati mnogo jasniju sliku o njegovom zdravstvenom stanju.

Utakmica Zvezda-Metalac igra se u ponedeljak od 21.00 u hali Pionir.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.