U trendu

Radonjić: Ogromno zadovoljstvo zbog 16 pobeda u Evroligi

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da oseća ogromno zadovoljstvo posle utakmice protiv Uniksa u kojoj je ostvarena 16. pobeda u Evroligi, uprkos tome što to nije donelo plasman u četvrtfinale.

„Osećam ogromno zadovoljstvo činjenicom da smo došli čak do 16. pobede u Evroligi. Sećam se kako je to bilo pre početka i tokom Evrolige. Osećaj je predivan, ali to nažalost nije dovoljno za prolaz u osam najboljih“, rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u Beogradu.

Crveno-beli su u Areni pobedili Uniks sa 83:65 kolo pre kraja regularnog dela Evrolige, u utakmici bez rezultatskog značaja.

Zvezda će u poslednjem kolu igrati protiv Darušafake u direktnom duelu za plasman u četvrtfinale.

„Iako se smatralo da ogromnih 14 pobeda donosi prolaz u četvrtfinale, nažalost ne donosi. Ali, tu smo, gde smo. Imamo mnogo razloga za zadovoljstvo našim nastupom u Evroligi i zastao bih na tome jer ima još jedna utakmica pre Darušafake koja je važna“, kazao je Radonjić.

On je naveo da je veoma zadovoljan utakmicom protiv Uniksa i istakao da ekipa „odmah stavlja fokus“ na duel protiv ekipe Budućnosti u utorak u Jadranskoj ligi.
„Mislim da smo igrali dosta dobro, veoma stabilno. Odbranu smo igrali standardno dobro, bili raspoloženi u napadu. Osim problema sa skokom, ostalo smo manje-više dobro radili. Savladali smo dobar Uniks, prilično ubedljivo i sada odmah stavljamo fokus na Budućnost“, rekao je trener crveno-belih.

Upitan koliko ekipi olakšava to što će neko vreme boraviti samo u Beogradu, Radonjić je odgovorio: „više bih voleo da smo kompletni“ i dodao da su šanse za to „minimalne“.

„Ovi momci će izaći i dati sve od sebe. Ne menjamo ambicije i ne želimo alibi. Apsolutno smo svesni svega što smo uradili u Evroligi. Svesni smo šta smo napravili i koliko smo se potrošili. Igrači znaju još bolje od mene jer ja više volim da se koncentrišem na košarku i teren“, rekao je Radonjić.

On je naveo da tim koji je vezao sedam pobeda u Evroligi nije isti kao sad, jer su mnogi igrači menjali pozicije. Radonjić je kazao da više ne želi da govori o umoru i broju utakmica, ali da „mora da stadne u odbranu igrača koji se bore kao lavovi i ginu“.

Utakmica izmedju Zvezde i Darušafake igraće se u petak, 7. aprila od 19.00 u Istanbulu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar