U trendu

Radonjić: Ostaje nam da pobedimo Cedevitu

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je Darušafaka potpuno zasluženo pobedila njegovu ekipu, kojoj ostaje da sada razmišlja samo o Cedeviti i pobedi u poslednjem kolu Top 16 faze Evrolige.

„Ostaje nam da se okrenemo Cedeviti, odigramo dobru utakmicu u Zagrebu i pokušamo da pobedimo“, rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

Zvezda je propustila prvu priliku da se plasira u četvrtfinale Evrolige, pošto je u Beogradskoj areni kolo pre kraja Top 16 faze izgubila od Darušafake sa 80:61.

Crveno-beli će imati još jednu priliku, protiv Cedevite 8. aprila u Zagrebu.

Radonjić je čestitao Darušafaki na „potpuno zasluženoj“ pobedi.

„Bili su bolji od nas. Dobro smo počeli, motivisani, ali nismo to iskoristili i Darušafaka je dobrom igrom držala ritam i konstantu u rezultatu. Kada smo mogli da napravimo prednost, nismo iskoristili priliku. Pokušavali smo da se podignemo, ali brzo smo padali, gubili lopte“, kazao je Radonjić.

Prema njegovim rečima, na poraz od turske ekipe je uticao težak raspored u prethodnom periodu.

„Bilo je mnogo igrača koji su igrali ispod svakog dosadašnjeg nivoa. Period utakmica i putovanja, a bez treninga, ostavio je trag, što se jasno videlo. Pokušaćemo da se podignemo do sledeće utakmice kako bismo bili na nivou kao čitave sezone“, rekao je Radonjić.

Košarkaš Zvezde Nemanja Dangubić rekao je da je poraz od Darušafake težak.

„Darušafaka je odigrala odlično, pali smo u trećoj četvrtini, što su oni umeli da iskoriste. Moramo da se okrenemo sledećoj utakmici, za koju znamo koliko je važna za nas“, rekao je Dangubić.

Zvezda će u poslednjem kolu gostovati Cedeviti 8. aprila od 19.00.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.