U trendu

Radonjić: Potrebno je još velikih pobeda

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa ima pravo da se nada pobedi protiv Olimpijakosa i istakao da možda, ali je ocenio i da dva trijumfa u poslednja četiri kola možda neće biti dovoljna za četvrtfinale Evrolige.

„Imamo pravo da se nadamo da možemo da igramo dobro protiv Olimpijakosa i daćemo sve od sebe da budemo što je moguće bolji. Još nismo osetili slast pobede protiv njih. U prvoj utakmici su pokazali kvalitet i nismo imali šanse da se uključimo u borbu za iznenadjenje“, rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Zvezda će u sredu dočekati Olimpijakos u Beogradu u 27. kolu Evrolige.

Crveno-beli posle 26 utakmica imaju 15 pobeda, ali još nisu obezbedili plasman u četvrtfinale. Radonjić je naveo da možda i dve pobede do kraja neće biti dovoljne.

„Potrebno je još velikih pobeda da bismo možda ušli medju osam najboljih. S tolikim brojem pobeda, protiv tolikih rivala, u ranijem formatu bismo imali prednost domaćeg terena u plej-ofu. Ovako, protivnici imaju veliki kvalitet i ogromne ambicije, bolji raspored od nas“, kazao je Radonjić.

On je istakao da Zvezda razmišlja „od utakmice do utakmice“, s obzirom na raspored i na to što „jedino Zvezda uporedo sa Evroligom igra domaće takmičenje“.

„Pre sezone niko nije mogao da pretpostavi da ćemo izgledati ovako, da ćemo imati toliko pobede na strani, kod kuće savladati najbolje, a da nećemo biti u dobroj šansi da budemo u osam“, naveo je trener crveno-belih.

Zvezda će ponovo biti bez Stefana Jovića, koji je poslednji put trenirao pre devet dana. Radonjić je rekao da je on bolje, ali da još ne zna kada će se na njega računati.

„Jović je bolje, ali je 12. marta poslednji put trenirao. Videćemo kada ćemo moći da računamo na njega. U svakom slučaju, drago nam je što je bolje. Temperatura mu je prošla, bolje se oseća i nadam se da ćemo ga u nekom trenutku imati u timu“, rekao je Radonjić.

Olimpijakos takodje ima problema sa sastavom, pošto je upitan nastup Vasilisa Spanulisa i Meta Lodžeskog.

Radonjić je kazao da ga ipak više brine neigranje Jovića.

„Meni je veći problem što ne mogu da računam na Jovića nego bez koga će da igra protivnik. Bio bih zadovoljan da i mi i oni budemo kompletni“, kazao je Radonjić.

On je naveo da Zvezdu čeka teška utakmica protiv ekipe sa velikim kvalitetom i ogromnim iskustvom.

„Olimpijakos je godinama unazad u samom vrhu evropske košarke, a i ove sezone ima mogućnost da udje u borbu za osvajanje Evrolige. Potpuno je jasno da atletski kapacitet daje Olimpijakosu mogućnost da može da savlada sve protivnike. To je njihov poseban kvalitet, ali ne samo to, već individualni kvalitet svih igrača, iskustvo“, kazao je Radonjić.

Po njegovim rečima, utakmica će imati posebnu draž zbog odnosa navijača dva kluba.

„Očekujem da navijaju za nas. Znam da neće biti navijanja protiv Olimpijakosa, to je prirodno. Ali, očekujem podršku i pomoć da ostvarimo veliki rezultat“, rekao je Radonjić.

Utakmica izmedju Zvezde i Olimpijakosa igraće se sutra od 19.00 u Beogradskoj areni.

Zvezda nije igrala u Areni još od 29. decembra i utakmice protiv CSKA iz Moskve. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.