U trendu

Radonjić: Zadovoljni smo drugim mestom, a sada najbitnije utakmice

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je večeras da bi svi u ekipi trebalo da budu zadovoljni što je ligaški deo takmičenja u Jadranskoj ligi okončan na drugom mestu i dodao da crveno-belima predstoji jako težak period utakmica.

„Posle 26 kola, uprkos svim problemima tokom sezone, uspeli smo da dodjemo do druge pozicije i jednostavno moramo da budemo zadovoljni ostvarenim rezultatom“, rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.

Crvena zvezda je večeras u dvorani „Aleksandar Nikolić“ pobedila Krku sa 77:67 u utakmici poslednjeg kola ligaškog dela takmičenja, te su na taj način osigurali drugo mesto i prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

„Svesni smo bili da će ovo biti jako težak meč, s obzirom na formu Krke i važnosti ovog meča za oba tima. Oni su dobro počeli, ali smo mi zaigrali pre svega bolje u odbrani, što nam je kasnije donelo odredjenu prednost… U nekim situacijama smo morali malo bolje da odigramo u napadu“, rekao je Radonjić.

On se potom osvrnuo na predstojeći period utakmica, odlučujućih i u Jadranskoj ligi, ali i Evroligi.

„Sledi nam period izuzetno bitnih mečeva u kratkom periodu, ali su svi istog nivoa i važnosti. Želimo da budemo dobri u tom periodu, da pobedimo Cedevitu u Jadranskoj ligi, ali i Panatinaikos u Evroligi. Taj meč u petak (protiv Panatinaikosa) će biti izuzetno težak… Oni su u sjajnoj formi, pokazali su da su nvajlije doprinele kvalitetu“, rekao je on i dodao:

„Želimo da odigramo najbolje što možemo, a u ovakvom sastavu, kada su svi zdravi i spremni možemo mnogo. Da li će to biti dovoljno da se pobedi PAO, videćemo… Ima još pet kola da kraja, tako da sada važi ono što pričam cele sezone, a to je da idemo od utakmice do utakmice i da se za svaku dobro spremimo“, dodao je Radonjić.

Trener Krke Vladimir Anzulović rekao je danas da nikada nije zadovoljan kada njegova ekipa izgubi, ali da je zadovoljan što je i pored poraza izboren opstanak u Jadranskoj ligi.

„Borili smo se pošteno… Drago mi je što smo izgubili od Zvezde u jednoj utakmici koja je značila mnogo obema ekipa. Čestitam mom timu na izborenom opstanku u Jadranskoj ligi. Iza nas je turbulentna sezona… Nismo smeli da izgubimo neke mečeve kod kuće, ali to je sada iza nas. Bitno je da smo ostvarili zacrtan cilj, a sada je potrebno da se spremimo za domaće prvenstvo“, rekao je Anzulović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.