U trendu

Radović: Partizan nije klub kakav je nekada bio

Došao je kao veliko pojačanje, otišao posle 76 dana… Miroslav Radović po drugi put se oprostio od Partizana i posle nešto više od dva meseca od potpisivanja dvogodišnjeg ugovora stavio paraf na vernost Legiji iz Varšave.

Iskusnom ofanzivcu nije lako pao odlazak iz Humske, i dok pomirljivo ističe da niko nije očekivao da će posle dva meseca morati da ode, iza kulisa se spekuliše da je bio žrtva borbe za vlast u klubu, označen od pojedinih trenutnih čelnika kao Bjekovićev čovek.

– Nisam klinac da bi se bilo ko igrao sa mnom… Sigurno je bilo čudno što se odjednom stvara slika o meni kao o jednom od glavnih krivaca što Partizan nije ušao u Ligu Evrope i što je loše počeo prvenstvo… To etiketiranje bilo je jako ružno, ali, ja svakog mogu da pogledam u lice i kažem: vratio sam se u Partizan jer mi je dao sve. Došao sam u Partizan ne zbog Bjekovića, Ćurkovića ili nekog trećeg, nego zbog kluba za koji sam emotivno vezan. Želeo sam da se vratim i to sam učinio bez obzira što su me mnogi savetovali da to ne radim – rekao je Radović u intervjuu “Sportskom žurnalu”.

Na pitanje da li se pokajao što se početkom leta vratio u Humsku, Radović nije dao konkretan odgovor.

– Prošao sam kroz težak period na kakav nisam navikao. Raskinuo sam ugovor sa Olimpijom sa kojom sam osvojio titulu… Između Legije i Videotona, izabrao sam povratak u Partizan… Sam sam birao – istakao je za iskusni fudbaler, kojem stanje u klubu u kojem je ponikao očigledno nije po volji.

– Možda je bolje da ne pričam ništa jer Partizan zaista puno volim iako je evidentno da to više nije onaj klub kakav je nekad bio. Svako ima pravo da priča i izjavljuje šta hoće, mediji takođe da stvaraju sliku kakvu žele. Nikome ne mogu da zabranim – rekao je Radović za “Žurnal”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.