U trendu

Rafa prestigao Đokovića, ali da li će neko uspeti da sa trona skine Federera?

Osvajanjem Mastersa u Monte Karlu, najbolji teniser sveta Rafael Nadal prestigao je Novaka Đokovića po broju osvojenih turnira iz serije 1000.

Španac do sada ima 31 osvojen trofej, jedan više od Đokovića, dok je Rodžer Federer za sada na broju 27.

Rafa pored 31 Mastersa ima i 16 Grend Slem titula, a Novak četiri GS trofeja manje, ali i pet Završnih Mastersa.

– Instinkt mi govori da neće biti ovako zauvek, zato se i trudim da maksimalno uživam, da igram strastveno, potpuno usresređen i koncentrisan… Sa puno ljubavi prema sportu. Znam da će kraj doći za manje od decenije. Nije to nešto o čemu brinem, ali je isto tako stvarnost koju moram da prihvatim. Trudim seda uživam u svakom danu i da tenis igram s osmehom – rekao je Nadal, a prenosi B92.

Na prvom mestu večne liste i dalje je neprikosnoven Rodžer Federer sa 53 velike titule – 20 Grend Slemova, 27 Mastersa i šest Završnih Mastersa.

Prvih pet kompletiraju Pit Sampras sa 30 trofeja i Andre Agasi, još jedan legendarni Amerikanac, sa 26, dok današnju eru predstavlja još Škot Endi Mari sa 18 takvih titula.

Takođe, Španac se izjednačio sa našim asem po prosečnoj uspešnosti jer sada obojica imaju prosek osvajanja trofeja na 3,5 turnira, dok je kod Švajcarca on 4,1.

Napišite komentar