Raikonen najbrži na drugom treningu u Kini

Vozač Ferarija Kimi Raikonen ostvario je najbrže vreme na današnjem drugom treningu u Šangaju, uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Kine.

Raikonen je prevezao najbrži krug od 1:36,896 minuta, ispred klupskog kolege Sebastijana Fetela, koji je bio 0,109 sekundi sporiji.

Iza Ferarija bili su vozači Mercedesa, Niko Rozberg sa zaostatkom od 0,237 sekundi i Luis Hamilton sa 0,433 sekundi zaostatka za Raikonenom.

Na prvom treningu ranije danas Rozberg je bio najbrži, a iza njega bio je Hamilton.
 
“Rezultati sa treninga nisu toliko važni u smislu plasmana u trci, već po pitanju osećaja. Osećaj je u redu, ali u redu nije dovoljno. Mislim da još možemo da napredujemo, posebno po pitanju stanja automobila”, rekao je četvorostruki svetski šampion Fetel.
 
Za razliku od prvog treninga, koji je bio prekinut zbog problema Felipea Mase i Kevina Magnusena s gumama, drugi trening je prošao bez problema. Masa je vozio na drugom treningu i bio 14. s rezultatom 1:39,214, dok Magnusen nije učestvovao.

Vozač Meklarena Fernando Alonso vratio se na stazu prvi put od udesa koji je imao u prvoj trci u šampionatu, 20. marta za Veliku nagradu Australije, i na drugom treningu ostvario je 11. vreme od 1:38,728 minuta. Na prvom treningu bio je 12.

Alonso je propustio prethodnu trku u Bahreinu jer se nije dovoljno oporavio od povrede rebra, a posle današnjeg treninga lekari su ga ponovo pregledali i potvrdili dozvolu za učešće u trci koja se vozi u nedelju od 8.00 u Šangaju.

(Beta)

Ostavite komentar