U trendu

Rajković: Važan duel protiv Gruzije, nećemo ih potceniti

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Predrag Rajković rekao je danas da je pred nacionalnim timom vrlo važan meč protiv Gruzije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i dodao da njegova ekipa sigurno neće potceniti protivnika.  

„Mnogo važan duel je pred nama i toga smo svi svesni. Zato sam ubedjen da ni na koji način nećemo potceniti Gruzijce, a uz takav pristup i naš kvalitet će doći do izražaja“, rekao je Rajković uoči kvalifikacione utakmice sa Gruzijom.

Fudbalska reprezentacija Srbije 24. marta igra protiv Gruzije u Tbilisiju utakmicu petog kola Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Srbija je druga na tabeli Grupe D sa osam bodova, odnosno ima dva boda manje od prvoplasirane Irske, a dva više od Velsa koji je treći.  

„Čvrsto verujemo u ono što radimo i mislim da ono što je reprezentacija prikazala u dosadašnjem delu kvalifikacija daje pravo na optimizam. Moramo da nastavimo u dobrom ritmu. Cilj nam je Mondijal, ali do njega ima još mnogo. Samo kao složna grupa ćemo doći do konačnog uspeha, a to je plasman u Rusiju i svi smo maksimalno posvećeni tome“, rekao je Rajković.

Rajković je prošlog vikenda pružio odličnu partiju na golu Makabija i bio najzaslužniji za trijumf tima iz Tel Aviva u duelu sa Hapoelom iz Haife (1:0) u 26. kolu izraelskog šampionata.

Reprezentativni čuvar mreže je nekoliko puta sjajno intervenisao, a pohvale je zaslužio i od izraelskih medija koji su ga proglasili za igrača utakmice.

„Izuzetno važna pobeda za nas. Na vreme smo postigli gol, ali kasnije je domaćin na sve načine pokušavao da dodje do izjednačenja. Stvarali su šanse, ali sam dao sve od sebe da pomognem timu i uspeo sam da sačuvam naš gol. Idemo dalje, jer konačan cilj nam je titula“, rekao je Rajković.

Makabi i dalje gleda u ledja vodećem Hapoelu Ber Ševi, sa tri boda zaostatka, ali to ne brine Rajkovića.

„Završen je prvi deo šampionata, sada počinje plej-of u kome učestvuje šest najboljih ekipa. Imaćemo direktan duel sa Hapoelom Ber Ševom, pa nam je to i šansa da dodjemo do prve pozicije. Naravno, očekuju nas i druge teške utakmice, u trci smo za pehar i u Kupu i nadam se da će se sezona trijumfalno završiti“, rekao je srpski golman.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar