U trendu

Rajs: Engleska ućutkala kritičare dobrim igrama, ne plašimo se Francuske

DOHA – Engleski fudbalski reprezentativac Deklan Rajs izjavio je danas da je njegov tim „ućutkao“ kritičare dobrim igrama na Svetskom prvenstvu u Kataru, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

„Mislim da ne dobijamo pohvale, koje zaslužujemo svojim nastupima. Ako pogledate druge timove, poput Holandije ili Argentine, njihove pobede se nazivaju majstorijama… Kod nas uvek nešto negativno. Poslednjih nekoliko naših utakmica je bilo besprekorno. Mislim da bi sada ostale reprezentacije trebalo da počnu da se plaše nas, jer smo sjajan tim“, rekao je Rajs.

Engleska je sinoć pobedila Senegal 3:0 u osmini finala Mundijala. Engleska je postigla 12 golova na četiri utakmice u Kataru.

„Pre turnira je bilo mnogo priča da ne postižemo dovoljno golova. I te kritike smo ućutkali. Bilo je mnogo kritika na račun datih i primljenih golova, ali nastavićemo sa dobrom igrom“, dodao je engleski fudbaler.

Meč četvrtfinala SP između Engleske i Francuske na programu je u subotu od 20 sati. Francuska je aktuelni šampion sveta, a predvodi je najbolji strelac Mundijala Kilijan Mbape.

„Nemamo čega da se plašimo. To su utakmice, koje želimo da igramo. Dolaze samo jednom. Engleska protiv Francuske, četvrfinale – ne postoji ništa veće od toga. Nema smisla više pričati o pobedi nad Senegalom, ako ne prođemo Francusku“, zaključio je Rajs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.