U trendu

Rakočević: Dve medalje i 2017 – muški tim napada zlato

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Igor Rakočević rekao je danas da je godina na izmaku bila jedna od najboljih u istoriji srpske košarke, pošto su osvojene dve olimpijske medalje na Igrama u Riju i najavio da očekuje još bolju 2017.

„Ova 2016. godina bila je jedna od najuspešnijih u istoriji srpske košarke, osvojene su dve olimpijske medalje u Riju, srebro za muškarce i bronza za žene. A još nije gotovo, može da bude i bolja jer počinje Evropsko prvenstvo za juniore u Turskoj“, izjavio je Rakocević.

Prema njegovim rečima i sledeće 2017. godine očekuju se medalje.

„Pred nama su dva Evropska prvenstva, za muskarce i žene, mislim da će muška ekipa bit još jača nego ove godine, tako da očekujemo napad na zlato“.

Rakočević će tokom šampionata Evrope za juniore biti uz selekciju koju predvodi selektor MIlan Gurović.

„Imamo dobru ekipu, dobrog trenera, očekujemno dobar rezultat, a osnovni cilj je da budemo među prvih pet da bismo se plasirali na Svetsko prvenstvo naredne godine. Volim da se vratim u Tursku gde imam dosta prijatelja, igrao sam dve godine u Efesu, a volim i da putujem Turkiš Ejrlansom, koji je moja omiljena avio kompanija, sa najboljom hranom“, poručio je Rakočević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.