U trendu

Rasulo u selekciji Poljske, zaratila braća Ponitka

VARŠAVA – Poljski košarkaš Marsel Ponitka optužio je rođenog brata Mateuša da ga je izbacio sa spiska reprezentacije Poljske za predstojeći Evrobasket, od 1. do 18. septembra.

„Dobio sam informaciju da selektor nije imao problema sa mnom, ali Mateuš nije želeo da me prihvati u timu“, izjavio je za TVP Sport Marsel Ponitka, koji se nije našao na širem spisku kandidata za EP.

Mlađi od braće Ponitka nada se da će se i njegov brat Mateuš, koji je kapiten selekcije Poljske, oglasiti po ovom pitanju.

„Ako se Mateuš oseća ugroženo, bolje je da lepo sednemo za isti sto i raspravimo sve kao dva muškarca, a ne da se igramo igara. Voleo bih da se Mateuš ponaša kao profesionalac i po ovom pitanju i da razjasni situaciju za dobrobit cele zajednice, da jednom zauvek prekinu spekulacije“, rekao je Marsel Ponitka.

Rat između braće Ponitka očigledno nije od juče, pa je tako selektor košarkaške reprezentacije Poljske, Hrvat Igor Miličić, u novembru 2021. izjavio da na Mateuša računa, a da Marsel mora da se dokazuje.

„Mateuš će sigurno biti u timu. Marsel mora da se bori za svoje mesto. Ako zasluži, igraće. Očekujem to“, izjavio je tada Miličić.

Mateuš Ponitka je bio na udaru bivšeg poljskog NBA asa Marćina Gortata, jer se vratio Sankt Peterburg i igrao za Zenit, uprkos ratu koji je Rusija započela u Ukrajini.

Gortat je tada izjavio da je sramota što je Ponitka kapiten reprezentacije Poljske.

Poljska će biti poslednji rival košarkaške reprezentacije Srbije u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

Srbija i Poljska sastaće se 8. septembra u D grupi, u kojoj će se još takmičiti Češka, Finska, Izrael i Holandija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.