U trendu

Ražnatović: Nisam očekivao trofeje

Košarkaški menadžer Miodrag Ražnatović, nezvanično prvi čovek Mega Leksa, rekao je da po osnivanju kluba očekivao da će parirati Partizanu i Crvenoj zvezdi, kao i da nije očekivao da će taj klub osvoji Kup Radivoja Koraća.

„Ovo nije bilo baš za očekivati, ovakva pobeda, pred 5.000 navijača, možda i najboljih u Evropi, uz Zvezdine. Nije ideja da se klub na ovom zaustavi, još dva trofeja su u igri“, rekao je Ražnatović novinarima u Nišu.

Mega je osvojila prvi trofej u klupskoj istoriji, pobedom nad Partizanom 85:80 u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Prema rečima Ražnatovića, pobeda nad Partizanom daje za pravo igračima Mege da sa puno samopouzdanja igraju protiv Budućnosti u polufinalu Jadranaske lige.

„To je nešto što nam da je za pravo da sa puno samopouzdanja izađemo na teren u Podgorici. Do danas sam mislio da su šanse za to minimalne, ali ovo je velika injekcija samopouzdanja, rekao je Ražnatović.

On je ocenio da je finalna utakmica Kupa bila „sjajna“, kao i to da je „pobedio hrabriji, a ne bolji tim“.

„Partizan je lopta delila od pobede, ali Mega se svaki put vraćala. Pobedila je na tradicionalni način, u poslednjih pet minuta. Košarka je bila sjajna. Drago mi je što sam gledao ovu utakmicu i da je klub čije sam postavio temelje osvojio prvi trofej“, dodao je on.

Prema njegovim rečima, pobeda Mege je dobra za srpsku košarku.

„Ovo je dobro za košarku, da se razmrda žabokrečina jer su samo večiti rivali osvajali trofeje. Pojavilo se nešto novo i drugačije, što izaziva simpatije javnosti i navijača. Ovaj turnir je dobar za srpsku košarku, a ne samo za Megu“, rekao je on.

Kako je kazao, Partizan je u finalu igrao bolje nego u polufinalu protiv Zvezde, za koju je rekao da je jedna od najboljih ekipa u Evropi.

On je istakao da ranije nije očekivao da će se Mega uzdići toliko da se bori sa Zvezdom i Partizanom, kao i da osvaja trofeje.

Prema njegovim rečima, Megu svi simpatišu zbog brojnih razloga, poput poletne igre, ludih dresova, nekomentarisanja sudjenja.

Ražnatović je rekao da je cilj kluba ove sezona da obori rekord i da postane prvi koji će imati četiri igrača na draftu.

„Dosad su rekordi bili po tri igrača, ali dolaskom Ivice Zupca bi i to moglo da se izmeni i to me čini jako ponosnim. Mislim da neću doživeti da taj eventualni rekord padne“, rekao je Ražnatović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar