U trendu

Real bez Ronalda, Bejla i Morate u Eibaru

Real Madrid neće moći da računa na fudbalere Kristijana Ronalda i Gareta Bejla na subotnjem gostovanju Eibaru, rekao je večeras trener ekipe Zinedin Zidan.

Ronaldo je izostavljen iz razloga koji nisu precizirani, a Zidan je samo rekao da prva zvezda tima nije trenirao u petak jer „nije bio 100 odsto spreman“.

Bejl će služiti prvu od dve utakmice suspenzije zbog crvenog kartona koji je dobio u sredu protiv Las Palmasa. On je tada isključen jer je gurnuo protivničkog igrača. Utakmica se završila 3:3, zbog čega je Barselona preuzela rivalu prvo mesto tabele.

Rezervni napadač Alvaro Morata takodje je suspendovan, što je dodatno otežalo posao Realu u napadu. Njih trojica su ove sezone postigli ukupno 46 golova.

Eibar je jedno od najvećih iznenadjenja sezone, iako ima vrlo mali budžet. Ovaj mali baskijski klub je sedmi na tabeli, a prošle jeseni je odigrao 1:1 sa Realom u Madridu. Kod kuće ima osam pobeda, dva remija i tri poraza.

„Znamo sa kakvim teškoćama se borimo. Teško je biti na ovom mestu“, rekao je Zidan.

Madrid ima bod manje od Barselone, ali i utakmicu manje. Tim je u padu forme poslednjih nedelja, pošto je pobedio u samo jednoj od poslednje tri utakmice, i to kada je savladao Viljareal 3:2 nakon što je gubio 2:0.

„Nije nam ovo najbolji trenutak u sezoni. Ovakvi periodi se dešavaju. Moramo da ostanemo mirni i da nastavimo da radimo“, rekao je Zidan.

Eibar će biti bez svog trenera Hosea Mendilibara, koji je suspendovan sa tri utakmice. Domaćin će, medjutim, moći da račna na svog najboljeg strelca Serhija Enriča, koji je propustio utakmicu sredinom nedelje. Španac je ove sezone dao 10 golova.

Mendilibar je bio oprezan pred utakmicu sa Realom, bez obzira što Madridjani nisu u formi i igraju bez trojice napadača.

„Oni sebi kažu da ne igraju dobro, ali to ne znači ništa za tim kao što je Real Madrid. Dovoljna su im dva tri bljeska da stvore šansu za gol“, rekao je Mendilibar. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar