U trendu

Real ga platio 101 milion evra, a on se upravo povredio 18. put

Geret Bejl prvi je igrač koji je probio granicu od 100 miliona evra. Jedan više je Real platio za njega Totenhemu u leto 2013., kada je kraljevski klub konačno uspeo da ga dovede poslednjeg dana prelaznog roka. Od tada je za Real odigrao 211 utakmica, postigao 98 golova i u 63 asistirao.

Ali od ovih impresivnih brojki 29-godišenjeg Velšanina u Realu, navijači kluba iz Madrida daleko više pamte i citiraju sledeće podatke:

– sinoćnji izlazak na poluvremenu prvenstvene utakmice kod Viljareala (2:2) zbog povrede

– zbog povrede Bejl je zamijenjen na čak 15 utakmica ove sezone i po tome drži neslavni rekord među igračima španskih klubova.

– Bejlu je ovo 18. povreda otkako je došao u Real. Zbog toga je propustio već 65 utakmica, mnogo više od jedne kompletne sezone.

– Gležnjevi, mišići, butni mišići, prehlade, listovi… nema kraja boljkama velškog ofanzivca.

Činjenica je da je ove sezone zbog povreda propustio samo dve utakmice, ali i da njegova staklena konstitucija i reakcije nakon žešćih duela garantuju da će nakon skoro svakog sa bolnom girmasom pogledati prema klupi i gestikulacijom tražiti zamenu.

Prošle sezone Bejl je zbog povreda propustio 11 utakmica, a najduže su ga s terena izbacili problemi s gležnjem, zbog kojih od novembra 2016. do februara iduće godine nije igrao 17 utakmica.

Španski mediji preneli su danas izjavu nekadašnjeg igrača i direktora kluba iz Madrida, Predraga Mijatovića, u kojoj žali što se Bejl toliko često povređuje.

– Prava je šteta što se povrede toliko često dešavaju Bejlu. Zaista mi se dopada kao igrač, ali on je daleko od vođe kakav treba Realu posle odlaska Ronalda iz kluba – izjavio je nekadašnji jugoslovenski reperezentativac za radio Cardena Ser i dodao da ga „zabrinjavaju“ tolike povrede Velšanina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.