U trendu

Real Madrid osvojio Evroligu

Košarkaši Real Madrida osvojili su Evroligu, pobedom večeras u finalu u Beogradu nad Fenerbahčeom sa 85:80, i po 10. put postali su šampioni Evrope.

Real je predvodio Fabijen Kozer sa 17 poena, dva manje je postigao Luka Dončić, dok se u ekipi Fenerbahčea sa 26 istakao Nikolo Meli.

Fenerbahče je bolje počeo u prepunoj Areni, poveo je sa 5:0, dok je Real u igri držao Dončić, koji je jedini pogadjao za „kraljevski klub“ u prvih pet minuta.

Ekipa Željka Obradovića je imala prednost tokom cele prve deonice,  ali je Real trojkama Fernandesa i Ljulja minut i 15 sekundi pre kraja prešao u vodjstvo (18:15). Real je boljom odbranom u finišu četvrtine preuzeo kontrolu na terenu i na prvu pauzu otišao sa četiri poena prednosti.

Španska ekipa je drugu deonicu nastavila u istom ritmu, Tejlor je odveo svoj tim na „plus“ šest, ali je ekipa Željka Obradovića ipak uspela da zadrži priključak preko Nikola Melija i na sredini deonice dodje na samo pola koša zaostatka – 30:31.

Real je održavao prednost do finiša poluvremena kada je Fenerbahče predvodjen Vonamejkerom i serijom od 8:0 došao do preokreta, a tačku na prvih 20 minuta stavio je Slusak trojkom za vodjstvo od 40:38.

Ekipa Pabla Lasa je drugo poluvreme otvorila serijom od 7:0 za novo vodjstvo i tu prednost je sjajnom odbranom održavala sve do kraja tog dela igre. Na poslednji odmor otišlo se sa osam poena prednosti za Real – 63:55.

Utakmica je praktično prelomljena posle četiri minuta igre u poslednjoj četvrtini. Veseli je zaradio nesportsku ličnu grešku nakon čega je Dončić pogodio oba slobodna bacanja, a Kerol trojku za deset poena prednosti za madridski tim (71:61).

Turskoj ekipi je u finišu utakmice nedostajalo koncentracije u odbrani, što je Real iskoristio i ofanzivnim skokovima dolazio do poena.

Fenerbahče je u poslednjem minuta trojkom Diksona prišao na minus tri, a Kozer je potom promašio dva bacanja, medjutim Trej Tompkins je skočio u napadu i položio za konačnih 85:80.

Ispostavilo se da su ti poeni kraljevskom klubu doneli 10. titulu u najjačem evropskom takmičenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.