U trendu

Real Madrid osvojio Superkup Evrope

Fudbaleri Real Madrida osvojili su večeras Superkup Evrope, pošto su u Trondhajmu posle produžetaka pobedili Sevilju sa 3:2.

Sevilja je bila nadomak trijumfa i drugog trofeja u Superkupu Evrope pošto je vodila s 2:1, ali je Serhio Ramos 15 sekundi pre isteka sudijske nadoknade vremena doneo svom timu izjednačenje koje ih je odvelo u produžetke.

Trijumf kraljevskom klubu u produžetku doneo je Danijel Karvahal pogotkom u 119. minutu.

Real je prethodno do vodjstva stigao u 21. minutu sjajnim pogotkom Marka Asensija, da bi Sevilja u 41. stigla do izjednačena golom Franka Vaskesa. Preokret Andalužanima doneo je Jevgen Konopljanka u 72. minutu iz jedanaesterca.

Real je bolje počeo utakmicu, kontrolisao je situaciju na terenu, pa su do prednosti došli u 21. minutu.

Posle jedne akcije fudbalera Real Madrida po desnom boku lopta je došla do Asensija na oko 20 metara od gola, koji je nakon kraćeg driblinga snažno šutirao u gornji desni ugao gola Serhija Rika i doneo svom timu prednost.

Sevilja je potom uspela da uspostavi ravnotežu, ali sve do 30. minuta nisu uspeli da upute udarac u okvir gola rivala. Nakon akcije posle kornera lopta je na ivici šesnasterca došla do Danijela Karisa koji je odmah šutirao, ali je njegov udarac odbranio Francisko Kasilja.

U završnici prvog dela igre ekipa Horhea Sampaolija stigla je do izjednačenja. Loptu je s desne strane u šesnaesterac ubacio Marijano, tamo ju je prihvatio Vitolo koji je prevario dvojicu čuvara, te je na nju naleteo Franko Vaskes i udarcem po zemlji savladao Kasilju.

Drugo poluvreme ponovo je donelo inicijativu Reala, ali ekipa Zinedina Zidana sve do same završnice nije stigla do prave šanse. Sevilja je to iskoristila, pa je u 72. minutu stigla do preokreta.

Serhio Ramos je 71. minutu u kaznenom prostoru oborio Vitola, pa je glavni sudija Milorad Mažić dosudio penal, a siguran izvodjač najstrože kazne bio je Konopljanka.

Kapiten Reala, Ramos, je u sudijskoj nadoknadi vremena uspeo da se iskupi za jedanaesterac, pa je posle ubačene lopte se desnog boka bio najviši u skoku i doneo svom timu izjednačenje.

Real je u produžetku bio mnogo bolji rival, a i Sevilja je od 93. minuta ostala s igračem manje na terenu, pošto je Timote Kolodžejčak dobio drugi žuti karton.

Kraljevski klub je iskoristio brojčanu prednost na terenu, pa je u 119. minutu stigao do trećeg gola. Karvahal je na oko 30 metara od gola rivala oduzeo loptu jednom igraču Sevilje i krenuo u prodor koji je okončan snažnim udarcem u dalji ugao gola Rika sa oko 10 metara desno iskosa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar