U trendu

Real odbranio trofej u Super kupu Evrope

Fudbaleri Real Madrida odbranili su trofej u Super kupu Evrope, pošto su duelu protiv osvajača Lige Evropa u Skoplju pobedili Mančester junajted sa 2:1.

Real, osvajač Lige šampiona je poveo golom Kasemira u 24. minutu, da bi Isko u 52. povisio na 2:0, a konačan rezultat na stadionu „Filip II“ u skoplju postavio Romelu Lukaku u 62.

Prvi gol došao je posle diskutabilne sudijske odluke, jer je na usporenom snimku delovalo da je Kasemiro bio u ofsajdu, ali pomoćni sudija nije podigao zastavicu, pa je tako Kasemiro u 24. minutu zatresao mrežu Davida De Hee nakon dodavanja Danijela Karvahala.

Madridjani su do kraja prvog dela meča imali potpuno kontrolu nad utakmicom, ekipa Žozea Morinja s druge strane nije uspevala da stvori jedan dobar napad, ali je Real ipak na odmor otišao s golom prednosti.

Početak drugog dela igre doneo je isti odnos snaga, kraljevski klub je imao inicijativu, a do drugog gola došli su u 52. minutu. Isko i Geret Bejl su „izradili“ celu odbranu engleskog tima, pa je Isko imao lak zadatak da savlada De Heu u situaciji jedan na jedan.

Odmah posle drugog gola, Lukaku je imao odličnu priliku da smanji zaostatak svog tima, ali je loše reagovao posle odbijene lopte i sa oko sedam metara je u situaciji jedan na jedan loptu poslao preko gola.

Mančester je u poslednjih pola sata uspeo da uspostavi ravnotežu, a u 62. minutu Lukaku je smanjio zaostatak. Ovaj put dobro je reagovao na odbijenu loptu posle šuta Nemanje Matića koji je odbranio Kejlor Navas.

Markus Rašford je u 82. minutu mogao da dovede „crvene djavole“ do izjednačenja, ali je njegov udarac sa oko sedam metara odbranio Navas, poslavši loptu u korner.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.