U trendu

Remi Liverpula i Junajteda na Enfildu

Fudbaleri Liverpula i Mančester junajteda odigrali su večeras 0:0 u poslednjoj utakmici osmog kola Premijer lige.

Ekipa sa Enfilda nije uspela da nastavi pobednički niz i upiše i petu uzastopnu pobedu u Premijer ligi, dok je Junajted vezao drugi remi.

Liverpul je ostao na četvrtom mestu na tabeli sa 17 bodova, odnosno ima bod manje od Totenhema, a dva manje od Mančester sitija i Arsenala. Ekipa Žozea Morinja je sedma sa 14 bodova.

Obe ekipe su agresivno i borbeno ušle u najveći derbi engleskog fudbala, ali pravih prilika u prvih 45 minuta nije bilo.

Junajted je na početku utakmice pokušavao udarcima s distance, ali nije napravio probleme Lorisu Karijusu.

„Crveni“ su se nakon dvadesetak minuta „probudili“ i preuzeli posed lopte, ali sve što su igrači Jirgena Klopa uradili u prvih 45 minuta je šut glavom Roberta Firmina  u 30. minutu.

Prvo pravo uzbudjenje na Enfildu vidjeno je u 55. minutu kada Zlatan Ibrahimović nije uspeo da iskoristi dobar centaršut Pola Pogbe.

Samo nekoliko minuta kasnije šansu na drugoj strani imao je Emre Džan, ali je David de Hea odbranio njegov udarac. U 71. minutu pokušao je i Filip Kutinjo sa više od 25 metara, ali je De Hea ponovo odlično intervenisao.

Liverpul je u drugom poluvremenu pojačao pritisak, ali nije uspeo da stigne do gola i pobede i izjednači se po broju bodova s Arsenalom i Mančester sitijem.

U narednom kolu Liverpul dočekuje Vest Bromvič Albion, dok Junajted gostuje Čelsiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.