U trendu

Remi PSŽ-a i Sitija – greške i četiri gola

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Mančester sitija odigrali su večeras nerešeno 2:2 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Golove za PSŽ postigli su Zlatan Ibrahimović u 41. i Adrijen Rabio u 59. minutu, dok su strelci za Siti bili Fernando u 36. i Fernandinjo u 72. minutu.

Revanš utakmica igra se 12. aprila u Engleskoj.

Siti je ofanzivno ušao u meč, ali je PSŽ vrlo brzo uspostavio ravnotežu na terenu.

Prvo veliko uzbudjenje na terenu vidjeno je u 14. minutu. Bakari Sanja je u šesnaestercu oborio Davida Luiza, a srpski sudija Milorad Mažić je bez razmiljanja pokazao na belu tačku. Loptu je uzeo Zlatan Ibrahimović, ali je njegov udarac „pročitao“ Džo Hart i odbranio.

Nakon tog penala, Ibrahimović nije iskoristio još dve dobre prilike, pa je Siti u 38. minutu kaznio te promašaje PSŽ-a. Igrači francuskog šampiona su pogrešili na sredini terena, Fernjandinjo je presekao loptu i poslao je do De Brujnea koji je snažnim udarcem zatresao mrežu domaće ekipe.

Radost igrača Sitija nije dugo trajala, pošto je PSŽ izjednačio već u 41. minutu.

Džo Hart je poslao loptu ka Fernandu, on nije video da mu prilazi Ibrahimović, a Švedjanin je odlično odreagovao i izblokirao taj pas i lopta se vratila u nebranjeni gol.

PSŽ je mnogo bolje ušao u nastavak meča, pa je u 60. minutu stigao do preokreta, a strelac je bio Rabioa. Nakon kornera Kavani je šutirao glavom, Hart je odbranio, ali je na odbijenu loptu natrčao Rabio i smestio je u mrežu.

I pored toga što je PSŽ delovao bolje na terenu, Siti je stigao do izjednačenja u 72. minutu. Sanja je centrirao sa desne strane, domaći igrači su očajno reagovali u šesnaestercu, što je iskoristio Fernandinjo i izjednačio na 2:2.

U finišu utakmice tempo igre je opao, tako da se rezultat nije menjao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar