U trendu

Remi Real Sosijedada i Barselone

Fudbaleri Real Sosijedada i Barselone igrali su večeras nerešeno u San Sebastijanu 1:1 u poslednjoj nedeljnoj utakmici 13. kola španske Primere.

Real Sosijedad nadigrao je Barselone u San Sebastijanu, ali nije uspeo da osvoji tri boda i tako upiše peti uzastopni prvenstveni trijumf. S druge strane, Katalonci ni posle devet godina nisu uspeli da slave na stadionu Anoeta.

U prvom poluvremenu nijedna ekipa nije uspela da dodje do prave šanse za gol, iako je Real Sosijedad imao nekoliko solidnih pokušaja.

Početkom drugog poluvremena, odnosno u 53. minutu, domaćin je stigao do prednosti, a strelac je bio Vilijan Hose koji je odlično reagovao posle odbrane golmana Marka-Andree ter Štegena i glavom sa oko 10 metara posalo loptu u mrežu Katalonaca.

Barselona je iz jedine dobre akcije na utakmici u 59. minutu stigla do izjednačenja. Nejmar je prošao po levoj strani, oslobodio se dvojice čuvara, centrirao u šesanesterac gde je Mesi ostao usamljen i posle prijema snažno šutirao, te savladao Heronima Rulija.

Real Sosijedad je do kraja utakmice imao inicijativu i nekoliko dobrih prilika, ali se Ter Štegen istakao odbranama, ali je i fudbalerima kraljevskog kluba u završnicama nedostajalo koncentracije.

Barselona posle 13 utakmica zauzima drugo mesto sa 27 bodova, dok je Real Sosijedad peti sa 23.

Ranije danas Deportivo Alaves pobedio je na gostovanju Viljareal sa 2:0, Atletiko Madrid je sa 3:0 trijumfovao protiv Osasune, dok je Selta pobedila Granadu s 3:1.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.