U trendu

Reprezentacija Italije bi mogla da bude domaćin na Olimpiku

Fudbalska reprezentacija Italije mogla bi kao domaćin da igra utakmice na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Rimski fudbalski klubovi Roma i Lacio nameravaju da napuste „Olimpiko“. Gradonačelnica Rima Virdžinija Radji izdala je dozvolu Romi za izgradnju stadiona, a najverovatnije će dozvolu tražiti i Lacio.

Olimpijski komitet Italije (CONI) je vlasnik Olimpijskog stadiona u Rimu, a njegov predsednik rekao je da se slaže sa odlukom da rimski klubovi imaju svoje stadione.

„Kada Roma i Lacio ne budu tu, mogao bi da bude postignut dogovor sa Fudbalskim savezom, kao u Engleskoj, gde se na Vembliju igraju utakmice reprezentacije. Kao Olimpijski komitet bićemo vrlo srećni da i Lacio ima svoj stadion, a tom klubu daćemo potpuno istu podršku, ni veću ni manju nego što smo dali Romi“, rekao je predsednik CONI Djovani Malago.

Projekat stadiona fudbalskog kluba Roma vredan je oko 1,6 milijardi evra i uglavnom je finansiran iz privatnih izvora. Odobrenje za izgradnju Roma je dobila u petak, posle niza napetih sastanaka sa čelnicima grada.

„Srećni smo što je Roma dobila dozvolu, to je veoma važno za sport. Čak i ako gubimo veoma važnog klijenta, mislimo da je ovo pravi put i svi smo zadovoljni“, rekao je Malago.

Roma ima mnogo prepreka, ali njen predsednik Amerikanac Džejms Palota nada se da će ekipa za tri godine moći da odigra svoj prvi meč na novom stadionu.

Samo tri italijanska kluba su vlasnici svojih stadiona, Juventus, Sasuolo i Udineze.

Sva tri stadiona radjena su po uzoru na britanske stadione, na kojima nema atletske staze oko terena pa su navijači bliži igračima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.