U trendu

Rio 2016 – današnja dešavanja – Strelkinje bez finala

Današnji dan na Olimpijskim igrama dobro će nam doći za jedan mali predah od loših vesti koje dolaze u vezi naših sportista, posle poraza naših odbojkašica, košarkaša, košarkašica, vaterpolista…

Prvi startuju veslači. Miloš Vasić i Nenad Beđik nastupaće u B finalu na 2.000 metara u disciplini dvojac bez kormilara u 13.30, a 20 minuta kasnije u B finalu na istoj deonici, ali u dubl skulu, startovaće i Marko Marjanović i Andrija Šljukić.

Danas na borilišta izlaze i naši strelci i to, A. Arsović i I. Maksimović u 14.00 časova u disciplini malokalibarska puška, trostav, u kvalifikacijama.

Finale ove discipline planirano je za 17.00 časova.

 

16.35  – Tekvondo ekipa Srbije krenula za Brazil. Milica Mandić i Tijana Bogdanović pokušaće da poboljšaju trenutno slab bilans naši sportista u Brazilu.

15.55 – Novak Đoković napustio je Rio. Neposredno pred polazak ostavio poruku svim srpskim sportistima koji se bore na Olimpijskim igrama sa izrazim zahvalnosti i podrške u daljem toku takmičenja.

15.50 – Srpske reprezentativke u streljaštvu Ivana Maksimović Anđušić i Andrea Arsović nisu uspele da se plasiraju u finale Olimpijskih igara u Riju u disciplini puška trostav na 50 metara. Maksimović Anđušić, koja je na Igrama u Londonu u istoj kategoriji osvojila srebrnu medalju, u kvalifikacijama je zauzela 19. mesto, dok je Arsović završila kao 28.

Maksimović Anđušić je ostvarila rezultat od 578 krugova, a Arsović 573.

15.03 – Ukrajinski gimnastičar Oleg Vernjajev odbio je da da izjavu ruskim medijima posle osvajanja srebrne medalje u višeboju. On je inače iz Donjecka.

14.47 – Iz ležećeg stava Maksimovićeva je pogodila 197 krugova (ukupno 389), a Arsovićeva 194 (381). Nakon pucanja iz stojećeg stava biće poznati finalisti.

14.33 – Atletičar Mihail Dudaš kreće put Brazila, a preko svog Fejsbuk profila je zamolio podršku od svih.

14.24 – Posle klečećeg položaja Andrea Arsović ima 193 kruga, a Ivana Maksimović 192.

14.01 – Počelo takmičenje u trostavu za žene u kojem će nas predstavljati Ivana Maksimović i Andrea Arsović.

12.56 – Svetska plivačka federacija (FINA) saopštila je da je nedostatak određenih hemikalijana razlog zelene boje vode u bazenima, ali da ne postoji rizik da se ugrozi zdravlje sportista.

12.15 – Fudbaleri Brazila plasirali su se u četvrtfinale Olimpijskih igara, pošto su u poslednjem kolu grupe sa 4:0 pobedili Dansku.

12.07 – Robel Kiros Habte iz Etiopije, plivač, neplivač, stigao je poslednji na trci 100 m slobodnim stilom sa postignutim vremenom 1 minut, 4 sekunde i 95. stotinki.

„Svako u Etiopiji, svakog dana, ustane i ode da trči. Ne pliva. A ja sam hteo da budem plivač. I… Uopšte mi nije važno na kom mestu sam završio“, rekao je ovaj Etiopljanin, pobrao simpatije u celom svetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar