U trendu

Aco Petrović: Igrao se argentinski ragbi

Selektor Hrvatske Aco Petrović, koji je isključen zbog dve tehničke greške, rekao je da je nezadovoljan suđenjem na utakmici sa Argentinom, prenose sportski mediji.

„Ne znam zašto je došlo do promene kriterijuma suđenja, ali u drugom poluvremenu se igrao argentinski ragbi, a ne košarka. Sad sam još vruć od utakmice, ali ovo suđenje stvarno nije imalo smisla u drugom poluvremenu. Na njihovu prljavu igru smo naselli, počeli smo da prigovaramo i dobili smo čak pet tehničkih. Ja kao trener mogu biti isključen jer imam pomoćnika koji će me zameniti, ali ono što je Simon učinio početkom treće četvrtine je glupost i to se ne radi. Još sam pod utiskom utakmice, pa ne bih želeo da kažem nešto ishitreno“, rekao je Petrović, a prenela agencija Hina.

Hrvatska sada ima skor od pobede i poraza a u trećem kolu igraće protiv Brazila.

„Oni su agresivna ekipa, domaćin turnira i sigurno će biti jako teško. Igraju praktično sa četiri ‘petice’ i moraćemo da budemo pažljivi. Imamo 48 sati za pripremu i analizu“, rekao je selektor Hrvatske.

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović ocenio je da je glavni razlog poraza „mlak“ ulazak u utakmicu.

„Ušli smo mlako u duel i odmah smo ušli u njihovu mašinu, a bez agresivnosti ne možemo da se suprotstavimo ekipi koja je talentovanija od nas. Primili smo previše koševa, na kraju čak 90, a pojavila se i nervoza u našem timu, ne znam iz kog razloga. Nismo se borili kao protiv Španije. Sa Brazilom će biti slična utakmica, nezgodni su i agresivni“, naveo je Bogdanović.

Krunoslav Simon je rekao da cilj ekipe ostaje plasman u četvrtfinale.

„Sada ću ja da ispadnem tragičar, a da je ušla moja trojka ko zna kako bi se završilo. Nismo započeli agresivno kako smo se dogovorili, a oni su previše kvalitetni, pa su nas drugi put u poslednjih 10 dana pobedili. Verovao sam da možemo da ih pobedimo i kada smo zaostajali 20 razlike. U našoj grupi ima pet ekipa koje su izjednačene pa će sve utakmice biti odlučene u poslednjim sekundama. Naš cilj je četvrtfinale i još smo u igri“, rekao je Simon.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar