U trendu

Dabović: Velika dominacija; Maljković: Bajka ostvarena

Kapiten ženske košarkaške reprezenatcije Srbije MIlica Dabović izjavila je da je bronzana medalja na Olimpijskim igrama u Riju kruna njene karijere i da se zato povlači.

„Hvala svima što od nas ništa niko nije očekivao, već samo plasman u sledeći krug. Verovali smo od početka do kraja u medalju. Srećna i ponosna, obradovali smo malu naciju, a ostvarili veliku dominaciju“, rekla je Dabović na konferenciji za medije na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu.

Ona je istakla da će se u septembru, u kvalifikacijama za EP, zvanično oprostiti od reprezentativnog dresa.

„Ovo je kruna karijere i srećna nam što sam završila. U septembru u kvalifikacijama ću se pozdraviti sa svima. Nemam šta da uradim više posle evropskog zlata i olimpijske bronze. Ne želim da me pobede“, poručila je Dabović.

Selektor Marina Maljković istakla je da joj je želja da se posle sjajnih rezultata srpskih sportista u Riju što više dece bavi sportom.

„Počastvovani smo što je ženska reprezentacija napravila novi uspeh. Drago mi je što smo nastavili sa velikom borbom, krasila nas je stalno. Vratili smo se u naš grad sa ostvarenom bajkom“, istakla je Maljković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.