U trendu

Đorđević: Favoriti smo; Teodosić: Očekujem pobedu

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je danas da prihvata ulogu favorita protiv Venecuele na startu Olimpijskih igara u Riju, ali pozvao na oprez da se rival shvati maksimalno ozbiljno.

„Svi znamo da je prvi meč izuzetno važan. Ne bežimo od toga da smo favoriti na papiru, ali su te prve utakmice na startu svakog takmičenja posebno teške upravo za favorite. Najbitnije je da se koncentrišemo, pre svega da iz odbrane tražimo igru, rezultat, same sebe, a napadački ćemo tako doći do pravog ritma tokom turnira. To je stvar na kojoj moramo da insistiramo i tako mora da se radi na velikim takmičenjima“, rekao je Đorđević.

Dobra vest je da je kapiten Miloš Teodosić odradio trening bez problema posle povrede prsta šake i biće spreman za premijeru.

„Venecuela igra atipičnu košarku koja nama ne odgovara i to je čini vrlo neugodnim rivalom. Međutim, najvažnije je da turnir otvorimo pobedom koja bi nam omogućila lakši nastavak takmičenja. Sigurno da očekujem trijumf“, poručio je Teodosić.

Iskusni krilni košarkaš Marko Simonović ističe da ekipa sa velikim nestrpljenjem očekuju prvi duel u Riju.

„Atmosfera u reprezentaciji je sjajna, pred nama je najveća sportska manifestacija i sigurno je da ćemo biti maksimalno motivisani da napravimo što bolji rezultat. Prva prepreka je Venecuela, koja je neugodna i atipična ekipa, samim tim što je to prva utakmica na turniru biće nam jako teško. Moramo da uđemo u meč maksimalno ozbiljno, bez ikakvog opuštanja“, kaže Simonović.

Utakmica 1. kola A grupe između Srbije i Venecuele igra se u nedelju od 3.30 sati po srpskom vremenu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.