U trendu

Đorđević: Nećemo stati, idemo do finala (video)

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da ekipa neće da se zadovolji plasmanom u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru posle neizvesne završnice i pobede nad Hrvatskom, prenose sportski mediji u Srbiji.

„Da pričamo o stvarima koje su dobre. Prvo, rezultat je dobar, ali nemojte da mislite da smo mi zadovoljni i da ćemo da stanemo ovde. Mislim da imamo i pravo i obavezu i ambiciju i želju da se borimo za finale“, rekao je Đorđević novinarima u Riju.

Srbija je pobedila Hrvatsku u penal završnici sa 86:83.

„Danas je očigledna bila tenzija i nervoza sa svih strana. Ovo nije obična utakmica jer utakmice između Srbije i Hrvatske nikada nisu obične i uvek su nešto više od plasmana u polufinale nekog takmičenja. Moj zadatak je bio najteži, da smirim glave i strasti i da ih jednostavno vratim u košarku“, rekao je Đorđević.

„To smo uspeli da uradimo u poluvremenu. Jako nervozno smo otvorili utakmicu, bez razloga jer utakmica se ne dobija u prvih pet minuta. Posle toga smo krenuli da igramo prepoznatljivu košarku. Mislim da smo se spustili u stav, zaratili odbranom. Oni su izuzetno iskusna i pametna ekipa. Odigrali su jako dobar turnir“, rekao je Đorđević.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar