U trendu

Holandski gimnastičar isključen sa Olimpijade zbog opijanja

Holandski gimnastičar Juri van Gelder isključen je sa Olimpijade zbog „teškog“ kršenja timskih pravila jer je nakon kvalifikacija za finale, celu noć proveo opijajući se u Riju de Žaneiru i biće poslat kući, saopštio je Holandski gimnastičarski savez.

Van Gelder (33) je napustio Olimpijsko selo u subotu uveče i vratio se u ranim jutarnjim časovima priznavši da je pio, čime je prekršio pravila o konzumiranju alkohola i napuštenju baze reprezentacije, prenosi AP.

„To je strašno za Jurija, ali ovakvo ponašanje je neprihvatljivo“, rekao je šef holandske misije Moris Hendriks u saopštenju.

„U sportu, to je katastrofa, ali nismo imali drugog izbora s obzirom na kršenje naših vrednosti“, dodao je on.

Van Gelder je, svetski šampion na karikama 2005. godine, i ranije je kršio disciplinska pravila na velikim sportskim događajima, pa je tako 2009. godine suspendovan iz Holandskog gimnastičarskog saveza zbog konzumiranja kokaina tri dana pred nacionalno prvenstvo.

Holandska reprezentacija uvela je stroga pravila svojim sportistima, a prema navodima medija, zabranjeno im je odlazak u Rio iz bezbednosnih razloga, a takmičari koji završe takmičenja moraju da se vrate kući da ne bi ometali svoje kolege.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.