U trendu

Majka i sin zajedno nastupaju u Riju!!!

Olimpijske igre pune su zanimljivih priča. Kako javljaju sportski mediji, jedna od njih svakako je i ona strelkinja Nino Salukvadze, koja će u Riju nastupiti na svojim osmim Igrama. Od Seula 1988. gde je bila olimpijska pobednica na 25 m i srebrna na 10 m za Sovjetski Savez, nije propustila niti jedne Igre. Takmičila se i u Barceloni, Atlanti, Sidneju, Atini, Pekingu gde je bila bronzana (10 m) i Londonu.

Sada, sa svojih 47 godina u Riju će imati pravu porodičnu priču jer će na ovim Igrama nastupiti i njen 18-godišnji sin Kotne Mačvariani.

Biće to prvi put da se na istim Igrama takmiče i majka i sin.

– Vrlo sam srećna i ponosna što ću se takmičiti uz sina – rekla je Nino.
– Potrudićemo se da budemo dobri, ali ja ću pre svega ovde biti velika navijačica svog sina.

Zanimljivo je da ih oboje trenira Vahtang Salukvadze, Ninin otac, a Kotneov deda. Nino se od 1996. takmiči za Gruziju, kojoj je u Pekingu donela olimpijsku bronzu.
– Jako sam srećna što predstavljam Gruziju, ali milion puta sam srećnija kao majka što je moj sin uspeo da se izbori za Rio.

U olimpijskoj istoriji do sada je zabeleženo da su u Parizu 1900. godine nastupile majka i kćerka u golfu te u Londonu 1908. majka i kći u streljaštvu. No, zato su se očevi i sinovi takmičili zajedno na 56 olimpijskih borilišta, a očevi i kćeri na njih dvanaest.

– Moja majka, koja je gotovo u mojim godinama osvojila olimpijsko zlato za SSSR, kaže da je u to vreme imala bolje uslove za trening nego ja sada, ali i više iskustva s turnira. Kaže da mi nemamo taj luksuz sada i ne zahteva nikakve rezultate od mene. Mislim da je to njen način da me smiri i smanji svoju nervozu tokom olimpijskog turnira – rekao je Kotne.

-U Riju ću predstavljati svoju zemlju, sebe, ali i majku.

Ovaj sjajni dvojac biće jedini članovi gruzijskoj sastava u streljaštvu. Nino će nastupiti s pištoljem na 10 i 25 m, a Kotne na 10 i 50 m.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.