U trendu

Maljković: Ne može sa ovoliko grešaka protiv Španije

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da je zadovoljna zalaganjem svog tima u porazu protiv Španije na početku Olimpijskih igara, ali je istakla i da je bilo mnogo grešaka.

„Definitivno protiv Španije ne može da se igra sa ovoliko grešaka. Prva utakmica na turniru i već derbi. Ja sam zadovoljna zalaganjem. Ovo je prva utakmica, odmah smo dobili najvećeg kandidata za medalju uz SAD. Zadovoljna sam zalaganjem, pogotovo jer je prva utakmica na ovakvoj manifestaciji“, rekla je Maljkovićeva novinarima u Rio de Žaneiru.

Srbija je izgubila 59:65 u prvom kolu takmičenja, a sutra igra protiv Kanade.

„Svima su puna usta Kanade. Mi smo u pripremama za Svetsko prvenstvo 2014. igrale sa njima i gubile po 20 razlike. Njihove najbolje igračice igraju u Francuskoj i dobro ih poznajem. Nema nepoznanica, igraju na telo i koriste fizičku prednost koju imaju. Sve igračice su im kao naše Jelena Milovanović ili Sonja Petrović, te gradje, te visine“, rekla je Maljkovićeva.

Selektorka je objasnila kako Kanada igra i šta njena ekipa mora da radi.

„Nenormalno su jake. Nemaju ništa posebno napadački ili odbrambeno, samo igraju na svoju snagu i tako mogu da pomute razum i koncentraciju protivniku, jer protiv njih je kao da igraš protiv muške ekipe. Kao mi u pripremama kad igramo protiv muških kadeta ili juniora, eto takav osećaj imamo kad igramo protiv Kanade. Sad treba zadržati koncentraciju jer nas čekaju krv, suze i znoj. Moraćemo da se pobijemo sutra“, rekla je selektorka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar