U trendu

Nedović: Zaboravimo Australiju, protiv Francuske bez kalkulacija na pobedu

Košarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Nedović rekao je da njegova ekipa treba što pre da zaboravi današnji poraz od Australije i da razmišlja kako da pobedi Francusku u narednoj utakmici, prenose sportski mediji u Srbiji.

„Težak poraz. Razlika nije merodavna, ali šta da radimo, moramo ovo da zaboravimo kao što smo zaboravili pobedu nad Venecuelom. Okrećemo se narednoj utakmici“, rekao je Nedović novinarima posle utakmice.

Srbija će zabeležila prvi poraz na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je posle pobede nad Venecuelom izgubila od Australije sa 95:80.

„Bila je čvrsta košarka. Australija je potvrdila da je nezgodan protivnik i njihova igra nije nikakvo iznenađenje. Muški smo ušli u utakmicu, ali je trebalo da biramo pametnija rešenja u napadu. Bilo je i propusta u odbrani“, kazao je Nedović.

Naredni protivnik srpskih košarkaša biće Francuzi. Nedović je naveo da srpsku selekciju ne zanimaju kalkulacije, već samo pobeda u narednoj utakmici.

Miroslav Raduljica je rekao da srpski košarkaši treba da nauče iz utakmice protiv Australije.

„Moramo nešto da naučimo iz ove utakmice da igramo još jače. Dobro smo igrali 35 minuta i neobjašnjivo je kako je pala koncentracija. Krivo nam je, ali izgovora nema. Idemo dalje“, rekao je Raduljica.

Prema njegovim rečima, košarkaši Australije su dobro iskoristili i kaznili pad njegove ekipe, ali da plus 15 nije realna razlika. Raduljica je rekao da će Srbija dati sve od sebe da pobedi Francusku.

„Naš tim radi sjajan posao što se tiče fizičkog i mentalnog oporavka. Ima dovoljno vremena. To je turnir, Olimpijske igre. Dobro poznajemo Francuze, igrali smo mnogo puta protiv njih i verujem da ćemo dobro da se spremimo“, kazao je Raduljica.

Utakmica između košarkaša Srbije i Francuske igraće se u sredu u 19.15 po srednjeevropskom vremenu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.