U trendu

Olimpijske medalje u senci razmirica (foto, video)

Ni radost zbog osvojenih olimpijskih medalja u Riju ne može da prođe bez čarki. Da li je u pitanju samo nesporazum, neshvatanje ko je šta hteo da kaže, ili nešto drugo, prosudite sami.

Naime, nakon osvojenog zlata, naš proslavljeni vaterpolista Andrija Prlainović u razgovoru sa novinarom, između ostalog osvrnuo se na lošu situaciju klubova u Srbiji i istakao da su oni, kao tim, uradili sve što je moguće, a da je na nekom drugom da budućim sportistima i vaterpolistima obezbede makar one najosnovnije uslove. Vaterpolo klubovi u Srbiji se raspadaju, sportisti vezbaju u hladnim dvoranama…

Nakon Prlainovićeve izjave, oglasio se i Olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek, koji je izjavio da to nije istina, da država pomaže srpskim sportistima, te da su on i njegove kolege do svojih uspeha upravo stigli uz njenu pomoć.

„Uz sve čestitke vaterpolistima za osvojeno zlato, ne razumem izjavu Prlainovića koju je dao nakon utakmice. Pod uslovom da je tačno preneta od strane novinara! Naime, nije tačno da u našoj zemlji nema sistemskog finansiranja sporta. Rezultat koji sam ja napravio i koje prave moje kolege iz reprezentacije je uz izuzetnu pomoć i podršku naše države preko resornog Ministarstva za sport i omladinu kao i Olimpijskog komiteta.

Više od 200 dana priprema godišnje uz sve stipendije i drugo što nam pripada kao vrhunskim sportistima je obezbeđeno od strane naše države. Mi smo mali sport i nemamo sponzora i sve što nam omoguži naš Savez je od novca koje daje država. Mislim da unazad par godina smo ravnopravni sa našim protivnicima iz Evrope i sveta baš zbog podrške naše države. Uz izvinjenje Prlainoviću, ovo naša javnost mora da zna.

Moj cilj je ostvaren ali naš zajednički posle osvajanja olimpijskog zlata je da što više dece dovedemo u rvačke sale i omasovimo ovaj divni sport. Roditelji bi trebalo da znaju da iza svih naših i prošlih i budućih aktivnosti stoji naša država. Hvala svima na podršci, ali morao sam da se oglasim jer je to istina“, napisao je Štefanek na Fejsbuku.

Osim Štefaneka, oglasila se i bronzana Ivana Španović, ističući da je zadovoljna podrškom države i naporima da se njen program realizuje.

„Moja izjava se nije odnosila na mišljenje mog sportskog kolege Andrije. Moj odgovor je bio isključivo na pitanje novinaru da li sam ja lično zadovoljna uslovima koji su meni bili obezbeđeni za Rio. Da, jesam zadovoljna uslovima koji su mi obezbeđeni u mojoj zemlji za koju sam izborila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju i tačka. Ne postoji apsolutno ništa u toj izjavi što me stavlja na jednu ili drugu stranu, za ili protiv“, objavila je Španovićeva na svom ’Instagram’ profilu.

https://www.instagram.com/p/BJY0Kuzh0S2/

Šta vi mislite, da li se dovoljno ulaže u sport u Srbiji?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.