U trendu

Podignuta zastava Srbije, prisustvovao i predsednik Nikolić

Zastava Srbije svečano je u četvrtak podignuta na jarbol u olimpijskom selu u Rio de Žaneiru, a ceremoniji je uz mnogobrojne srpske sportiste prisustvovao i predsednik Tomislav Nikolić.

Predsednik Srbije je posle ceremonije obišao Olimpijsko selo, zgradu i prostorije u kojima žive naši olimpijci i ručao u restoranu sa nekima od njih.

„Srbija je podigla zastavu u Olimpijskom selu i to je najsvečaniji čin uz one trenutke kada se Himna Srbije intonira po osvajanju zlatne medalje naših sportista. Oseća se da je atmosfera u timu sjajna, presrećan sam što ova ordinacija medicinkog tima nema posla, što su svi spremni i u izvanrednom stanju“, rekao je Nikolić.

„Sreo sam se sa sportistima i porazgovarao sa nekima od njih. Sada se sve složilo, u poslednje vreme naši sportisti imaju mnogo uspeha na međunarodnim takmičenjima. Svi oni su već pobedili kada su obezbedili mesto na Olimpijskim igrama, ali svakako očekujem veći broj medalja nego na prethodnim Igrama“, kazao je Nikolić.

Predsednik je istakao da je ubeđen da Srbiji ne može da se ponovi jedan malo lošiji rezultat kakav je bio na OI u Londonu i da će naši sportisti da nas obraduju.

Govoreći o mogućem susretu srpskih reprezentativaca sa reprezentativcima takozvane republike Kosovo, Nikolić je rekao da OI nisu mesto gde bi se svađali i jedni na druge podizali ruku.

„Kao što može da se desi da se ja sretnem sa predsednikom takozvane republike Kosovo, tako mogu i naši sportisti da se sretnu. Nije ovo mesto gde bi se svađali, gde bi jedni na druge podizali ruku. Ako ne mogu da se uzdrže, neka okrenu glavu, ne moraju da se pozdrave ni sa kim…Samoizolacijom, samoisklučivanjem nas sa takvih takmičenja ništa ne bismo postigli“, kazao je predsednik Srbije.

U okviru ceremonije podizanja zastave i dobrodišlice našem timu, šef Misije Olimpijskog tima Srbije Damir Štajner je gradonačelnici Olimpijskog sela uručio ćirilično pismo u duborezu, a na zidu Olimpijskog prijateljstva upisao poruku Tima Srbije, citat Živojina Mišića:“Ko sme taj i može, ko ne zna za strah taj ide napred“.

Posebnu pažnju na ceremonij podizanja zastave privukao je legendarni nemački teniser Boris Beker, trener Novaka Đokovića, koji je u opremi srpskog tima bio zajedno sa ostalim sportistima Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.