U trendu

Utisci odbojkaĆĄica: Imamo energiju i timski duh, nadamo se boljoj igri

Kapiten odbojkaĆĄke reprezentacije Srbije Maja Ognjenović rekla je da je četvrtfinalni meč protiv Rusije bio jako teĆŸak, ali da je presrećna zbog pobede i plasmana u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Ćœaneiru, prenose sportski mediji u Srbiji.

„TeĆĄko, jako teĆĄko. Ne sećam se da sam ikada imala tremu. Stvarno, uvek sam opuĆĄtena i mislim na neke druge stvari, ĆĄto moĆŸda i nije dobro, ali danas sam bila pod posebnim… Ne mogu da kaĆŸem ni pritisak ni tenzija, ali bilo je valjda to nestrpljenje i iơčekivanje utakmice. Gledali smo rvača, koĆĄarkaĆĄice, vaterpolo i kao sad je red na nas i baĆĄ je bilo napeto“, rekla je Maja Ognjenović novinarima u Riju.

Srbija je u četvrtfinalu pobedila Rusiju sa 3:0 i odigrala verovatno najbolji meč na turniru.

„Na terenu je bilo fenomenalno, mislim da se primetila posebna energija i timski duh. Jako sam srećna, niko nije očekivao 3:0. Znale smo ruski mentalitet i da ako krenemo od početka jako i ‘nagazimo ih’, da nemaju u glavi da se vraćaju. Drago mi je da smo uspele da izdrĆŸimo, bile su nam duĆŸnici jer su nas dva puta izbacivali u polufinalu Evropskog prvenstva“, rekla je kapitenka.

„Stvarno sam presrećna. Igrali smo kao sat. Sve je funkcionisalo“, dodala je ona.

„Drago mi je ĆĄto igramo protiv SAD jer ih dobro poznajemo. Dobili smo ih na Gran priju. U grupi nismo pruĆŸile ni 50 odsto onoga ĆĄto moĆŸemo. Verujem da moĆŸemo, sigurna sam da moĆŸemo. Ovo večeras je bilo 120 odsto, ali stvarno, jer se baĆĄ videlo da je svaka dala i viĆĄe nego ĆĄto moĆŸe, ali ovakve utakmice se samo tako i dobijaju. Terza (selektor Zoran Terzić) nam je ponavljao da nema kalkulacija. Znači, ide se 300 odsto, iz sve snage, hrabro“, rekla je Maja Ognjenović.

Tijana Maleơević bila je jako srećna posle utakmice.

„Ja sam se najeĆŸila, zaista. Mislim da je ovo naĆĄe izdanje bolje čak i od Kine. Tako silno i tako snaĆŸno smo počele, sva sam se najeĆŸila. Ne znam da li se to videlo sa strane, ali smo grizle i grizle i nismo im dozvoljavale da diĆĄu. Zaista sam presrećna i čestitam celoj ekipi i stručnom ĆĄtabu i svima koji nas bodre. Amerikanke tek sad treba da se plaĆĄe, idemo dalje, ne odustajemo do samog kraja.

Tijana Boơković kazala je da ekipa sada treba da se koncentriơe na polufinale.

„Fenomenalna utakmica, odigrale smo na jako visokom nivou. Čestitam svim olimpijcima na uspeĆĄnom danu. Nismo ni mi očekivali da će rezultat da bude ovakav. Nismo im dozvolile da nametnu ritam, igrale smo jako. Ali, bez obzira na pobedu, moramo da se koncentriĆĄemo na polufinale sa SAD. Izgubili smo u grupi, ali to niĆĄta ne znači, nadam se joĆĄ boljoj igri“, rekla je BoĆĄkovićeva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.