U trendu

Zaboravili smo peh, daćemo sve od sebe da uđemo u finale

Srpski veslači Miloš Vasić i Nenad Beđik rekli su da su zaboravili peh iz kvalifikacija kada im se prevrnuo čamac i da im je i dalje cilj medalja na Olimpijskim igrama, prenosi RTS.

„Zaboravili smo peh iz kvalifikacione trke, nismo obraćali pažnju na to, već smo se posvetili plasmanu u polufinale. Nismo bili baš opušteni, stajalo nam je u glavi to da ne ponovimo grešku jer drugu šansu nećemo imati“, rekao je Beđik novinarima u Rio de Žaneiru.

Beđiku i Vasiću se u kvalifikacijama prevrnuo čamac i nisu završili trku. Uložili su žalbu zbog vremenskih uslova, koja je prihvaćena, pa su učestvovali u repesažu u kom su bili drugi i učestvovaće u polufinalu.

„Čuvamo za polufinale, daćemo sve od sebe da uđemo u finale. Cilj je medalja, koja nam dugo fali. Daćemo sve od sebe da to ide kako treba“, kazao je Beđik.

Miloš Vasić je uz osmeh kazao da su on i Beđik bili glavna atrakcija u svetskim i srpskim medijima.

„Bili smo glavna atrakcija, što u našim, što u stranim medijima jer se ne dešava često za razliku od kajaka da se prevrne čamac. Ali, eto, uspeli smo to da uradimo. Bio je mali šok“, kazao je Vasić.

Veslački čamac se na olimpijskim igrama poslednji put prevrnuo 2004. godine Atini.

Vasić je rekao da je srpska veslačka posada prebrodili peh, repesaž završila na najbolji način i da joj predstoji borba za finale.

Polufinalne trke na programu su u utorak od 14.50.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.